Συγκεκριμένα από την Αστυνομία ανακοινώθηκαν τα εξής: «Συνελήφθησαν, χθες (27.3.2023) το πρωί, στην Αθήνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 37 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και περί αναβολικών ουσιών και φαρμακοδιέγερσης.
Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2022, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας ( Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα, Γκύζη, Κυψέλη, Πατήσια) και της Δυτικής Αττικής.