Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 03:05

Απόγνωση στη Μεσσήνη από την αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Απόγνωση στη Μεσσήνη από την αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Απεγνωσμένα βοήθεια από το κράτος ζητάει ο Δήμος Μεσσήνης, ώστε να αστυνομεύεται επαρκώς η περιοχή και να πάψουν οι κάτοικοι να ζουν με το φόβο. Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, ζήτησε εγγράφως ραντεβού από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να του εκθέσει ο ίδιος την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν ιδιαίτερα οι μεγάλης ηλικίας κάτοικοι των χωριών.
Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, τόνισε ότι πρέπει επειγόντως να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιφέρεια της χώρας με αστυνομικούς που σήμερα υπηρετούν στην Αθήνα. Υπογράμμισε ότι αίτημα του Δήμου είναι να συσταθεί ομάδα ΔΙΑΣ στην πόλη της Μεσσήνης, αλλά και ομάδα ΣΙΓΜΑ για όλο το Δήμο. Ακόμη, σημείωσε ότι θα συγκροτηθούν σε χωριά του Δήμου ομάδες περιφρούρησης από πολίτες, που όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο θα ειδοποιούν αμέσως την αστυνομία για να επέμβει.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι το πρόσφατο περιστατικό της εισβολής ληστών με σκεπάρνια σε σπίτι στη Βαλύρα, οι οποίοι επιτέθηκαν στους ενοίκους και έκλεψαν χρήματα, ανέβασε κατακόρυφα το αίσθημα της ανασφάλειας και τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα.
Για το θέμα της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε προχθές σύσκεψη στο γραφείο του Στάθη Αναστασόπουλου, στην οποία κλήθηκε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ο οποίος δυστυχώς περιέγραψε με γκρίζα χρώματα την κατάσταση χωρίς να αφήσει περιθώρια αισιοδοξίας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο Διοικητής είπε ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού, καθώς τα αστυνομικά τμήματα της Κορώνης, του Πεταλιδίου, του Μελιγαλά και του Κοπανακίου δεν έχουν προσωπικό για να επανδρώσουν περιπολικό! Επιπλέον, μέσα στο 2012 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 17 αστυνομικοί και να εισέλθουν στη δύναμη της Μεσσηνίας μόνο 4!
Ο Στάθης Αναστασόπουλος σχολίασε ότι «στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αν μη τι άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία να παράσχουμε στους πολίτες μας και τα παιδιά μας το αίσθημα της ασφάλειας. Εξίσου ισχυρή είναι η υποχρέωσή μας προς τους ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά τη γη της υπαίθρου και βοήθησαν στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους, να μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας, όπου ο κλέφτης ανενόχλητος σπάζει το παράθυρο, μπαίνει στο σπίτι του, τον φιμώνει, τον δέρνει και ληστεύει την πενιχρή του σύνταξη με την οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα.
Ως δημοτική αρχή, κύριο μέλημά μας στην περίοδο που διανύουμε είναι να διασφαλίσουμε τους παράγοντες που προωθούν και ενισχύουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και της περιφέρειας. Ένας από τους καθοριστικούς μοχλούς προσέλκυσης επενδυτών και ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας είναι η ασφάλεια».
Στ.Μ.