Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 20:42

Πιάστηκε ο ένας από τους τρεις ληστές με τα ρόπαλα

Πιάστηκε ο ένας από τους τρεις ληστές με τα ρόπαλα

ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η ομάδα με τα ρόπαλα, που έμπαινε σε σπίτια, κυρίως ηλικιωμένων, σε χωριά της Τριφυλίας και έφευγε με χρυσαφικά, χρήματα και άλλα αντικείμενα, εξαρθρώθηκε ύστερα από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.
Την ομάδα αποτελούσαν τρεις Αλβανοί, εκ των οποίων ο ένας, ηλικίας 33 ετών, έχει ήδη συλληφθεί.

Οι δράστες φέρονται να έχουν διαπράξει τρεις ληστείες και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, οι τρεις αλλοδαποί στις 3 Δεκέμβρη 2011 μπήκαν με τα ρόπαλα σε σπίτι ζευγαριού στο Καλό Νερό και άρπαξαν χρήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και χρυσαφικά. Στις 5 Δεκέμβρη επανέλαβαν την πράξη τους στο Σιδηρόκαστρο, στις 9 Δεκέμβρη στις Ράχες, στις 10 Δεκέμβρη στη Μουριατάδα, στις 11 Δεκέμβρη στην Ελαία, στις 5 Μάρτη στο Ροντάκι, όπου και τραυμάτισαν τους ενοίκους του σπιτιού με το ρόπαλο, στις 6 Μάρτη στην Αγριλιά, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν και μαχαίρι, και στις 7 Μάρτη στην Ελαία.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε σε πλαστική σακούλα, που οι δράστες είχαν κρύψει σε πλαστικό δοχείο λαδιού.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.