Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 15:10

Ανοιχτό συνέδριο για τις κρίσεις, τους πολέμους, τις πτωχεύσεις στην Ελλάδα του 20ου αιώνα

Ανοιχτό συνέδριο για τις κρίσεις, τους πολέμους, τις πτωχεύσεις στην Ελλάδα του 20ου αιώνα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ανοιχτό για το κοινό συνέδριο, με θέμα “Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ο αιώνα”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο (11 και 12 Μάη) στην πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας. Πρόκειται για το Β’ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου…

Το διοργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Νεόστερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές” του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας.

Το συνέδριο θα γίνει στο αμφιθέατρο “Νικόλαος Πολίτης” θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής και όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “απευθύνεται σε ανθρώπους που μελετούν την ιστορία, σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε ανθρώπους που διδάσκουν σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης αλλά και σε όσους αγαπούν την ιστορία εν γένει. Πρόκειται για Συνέδριο Προπτυχιακών, Πτυχιούχων αλλά και Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος, που ασχολούνται ενδελεχώς με τα θέματα αυτά. Εισηγητές
είναι και διδάκτορες, ΕΔΙΠ και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος με πολυετή εμπειρία. Δεν υπάρχει κόστος παρακολούθησης και είναι ανοικτό για το κοινό.
Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης”.

Τη σχετική πρόσκληση υπογράφουν ο διευθυντής το Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού προγράμματος, καθηγητής Θανάσης Χρήστου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Άρης Αποστολόπουλος, Νίκος Ι. Καρμοίρης και Ευθύμης Μπουμπαρας.