Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 18:56

“Σταγόνα Ζωής” στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας με εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών

“Σταγόνα Ζωής” στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας με εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΗ 
Σημαντική κοινωνική δράση έχει διοργανώσει για την Κυριακή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της ίδρυσης Τράπεζας Αίματος με τίτλο “Σταγόνα Ζωής” θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία αλλά και δωρεά μυελού των οστών. Είναι μια εκδήλωση όμως όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά, αφού θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με παιχνίδια και δράσεις ευαισθητοποίησης…

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση, “ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σας προσκαλεί να δηλώσετε το παρόν στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία και δωρεάς μυελού των οστών που πραγματοποιείται με αφορμή την Ίδρυση Τράπεζας Αίματος με τίτλο "ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ" και θα λάβει χώρα στο χώρο του σχολείου μας τη Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 10π.μ. Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μας μπορούν να γίνουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται. Στο χώρο του Σχολείου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με παιχνίδια γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας όπως:

Κρυπτόλεξο, Παζλ, Τσουβαλοδρομίες, Σκυταλοδρομία.

Ελάτε παιδιά και γονείς να συνεχίσουμε την αλυσίδα της ζωής και να χτίσουμε σταγόνα σταγόνα  την Τράπεζα Αίματος προωθώντας την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό και το κοινωνικό περιβάλλον.

Την Κυριακή 20 Μαΐου Ιδρύουμε την Δικιά μας Τράπεζα Αίματος με τίτλο «ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ»

Την δράση αυτή υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά τα Κέντρα Ξένων γλωσσών Κέλλυ Μακρόπουλου”.