Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 00:13

Το έξυπνο κράνος κέρδισε σε όλους τους διαγωνισμούς, νέος στόχος να μπει στην αγορά

Το έξυπνο κράνος κέρδισε σε όλους τους διαγωνισμούς, νέος στόχος να μπει στην αγορά

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ 
“Δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια”, τόνισε ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς. Εμφανώς ευχαριστημένος βέβαια από τη διεθνή επιτυχία της μαθητικής εικονικής επιχείρησης του σχολείου, που αρίστευσε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κερδίζοντας, για το έξυπνο κράνος που δημιούργησε, το βραβείο Best Business Philosopfy, κατά τον 29ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας “Company Of The Year Competition 2018”, του Junior Achievement Europe, o οποίος πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι την περασμένη εβδομάδα, ο Φώτης Μπουγάς τόνισε ότι τώρα η προσπάθεια στρέφεται στο να μπει στην αγορά αυτή η βραβευμένη καινοτομία της μαθητικής ομάδας…

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα Εκπαιδευτήρια ο Φώτης Μπουγάς, η καθηγήτρια των μαθητών Σταυρούλα Κόκκαλη, εκπρόσωποι των μαθητών και εκπρόσωποι των χορηγών, μίλησαν για την επιτυχία στο Βελιγράδι και το τι σηματοδοτεί αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φώτης Μπουγάς τόνισε πως είναι σημαντικός ο ρόλος που μπορεί να παίξει και το Επιμελητήριο ώστε το έξυπνο κράνος να μπορέσει να μπει στην αγορά, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Στούπας, δήλωσε εντυπωσιασμένος αλλά και αιφνιδιασμένος από την επιτυχία των μαθητών, δεδομένου ότι η επιδίωξη της καινοτομίας είναι στόχος για το Επιμελητήριο, όπως είπε, το οποίο όμως δεν ανέμενε ότι οι μαθητές θα ήταν εκείνοι που θα έδειχναν το δρόμο για την επίτευξη του στόχου.

Ο Φώτης Μπουγάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τα αποτελέσματα που πέτυχαν, τονίζοντας μάλιστα ότι το βραβείο που κατέκτησαν αποτελεί επιτυχία όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για την Ελλάδα και την Καλαμάτα. Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς που υποστήριξαν τη συμμετοχή της μαθητικής ομάδας στο Βελιγράδι.

Η καθηγήτρια των παιδιών, Σταυρούλα Κόκκαλη, επίσης ευχαρίστησε τα παιδιά, δήλωσε συγκινημένη με τους μαθητές της και τόνισε ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, ένα μάθημα ζωής που θα μείνει σε όλους αξέχαστο.

Η μαθήτρια Ιωάννα Τασσιοπούλου εξήγησε ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού στο Βελιγράδι επέλεξε την ομάδα των Εκπαιδευτήριων Μπουγά ως μια από τις καλύτερες της Ευρώπης γιατί το έξυπνο κράνος που δημιούργησε, χωρίς τη χρήση του οποίου δεν μπορεί να λειτουργήσει ο κινητήρας της μοτοσικλέτας, δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και επιπλέον πρόκειται για μια καινοτομία που σε εμπορικό επίπεδο μπορεί να είναι βιώσιμη και αποδοτική.

Για το πως έγινε ο διαγωνισμός στο Βελιγράδι μίλησε η μαθήτρια Αγγελική Καραβλίδη, ενώ η μαθήτρια Ελπίδα Μαργέλη αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά. Επίσης ο μαθητής Γιάννης Μπουγάς ευχαρίστησε τους καθηγητές της μαθητικής ομάδας, τονίζοντας ότι από την αρχή της προσπάθειας στάθηκαν δίπλα στα παιδιά, πίστεψαν στην προσπάθειά τους και στη διάκριση που μπορούσαν να πετύχουν.

Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, συνεχάρη τους μαθητές και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για τη μεγάλη επιτυχία και γενικότερα το έργο που κάνουν.

Ο Σταύρος Στούπας, εκπρόσωπος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα προσκαλέσει τη μαθητική ομάδα και τους καθηγητές να μιλήσουν για την καινοτομία τους, ενώ ανήγγειλε ότι το Επιμελητήριο, στην προσπάθειά του να δώσει έμφαση στην αναγκαιότητα της καινοτομίας σκέφτεται να διοργανώσει ή να υποστηρίξει διοργανώσεις που έχουν στο επίκεντρο την καινοτομία.

Ο Βασίλης Κουτρούλης, από το Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης “Διάπλαση”, στην Καλαμάτα, τόνισε ότι η εταιρία που εκπροσωπεί από την πρώτη στιγμή στήριξε τη μαθητική ομάδα και θα συνεχίσει να τη στηρίζει, γιατί ως κέντρο που εξειδικεύεται στην αποκατάσταση γνωρίζει καλά τις συνέπειες από τη μη ορθή οδηγική συμπεριφορά.

Εκτός από το Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο, τη Διάπλαση, μεταξύ των χορηγών της μαθητικής ομάδας ήταν και η εταιρία της Ευρωπαϊκής Πίστης, ο εκπρόσωπος της οποίας στην Καλαμάτα, Γιάννης Σκάρπας, συνεχάρη τους μαθητές και τα Εκπαιδευτήρια για τη δουλειά που κάνουν. Επίσης μεταξύ των χορηγών ήταν, όπως σημείωσε ο Φώτης Μπουγάς, η καπνοβιομηχανία Καρέλια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Μητρόπολη Μεσσηνίας, τα Σούπερ Μάρκετ Μουργή και το ΚΤΕΟ Autovision-Ηλιόπουλος.

Στ.Μ.