Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 16:31

Νέα κινητοποίηση στην Καλαμάτα: “Τα παιδιά μας θέλουν δασκάλους και σχολεία όχι τηλεκπαίδευση και συνδιδασκαλία”

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και αυτοδιοικητικοί από την Κορώνη, τη Μερόπη, το Δώριο, το Διαβολίτσι, τον Κάμπο και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν και σήμερα κάτω από το Διοικητήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση με την οποία υποβιβάζονται λειτουργικά Δημοτικά Σχολεία, στα οποία πλέον γίνεται συνδιδασκαλία σε μαθητές διαφορετικών τάξεων. Υπογράμμισαν ότι είναι απόφαση που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην περιφέρεια της Μεσσηνίας γιατί με μαθηματική ακρίβεια ο υποβιβασμός σχολείων οδηγεί σύντομα στην κατάργηση σχολείων. Κάλεσαν τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, να αναλογιστεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ύπαιθρος, να σκεφτεί ότι υποβιβάζει σχολεία ακόμη και σε πυρόπληκτες περιοχές και να κατέβει από το γραφείο της να συζητήσει με τους γονείς και τους μαθητές, εκείνη όμως αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι η απόφασή της είναι παιδαγωγικά σωστή. Μετά την άρνησή της οι γονείς και οι μαθητές φώναξαν συνθήματα κάτω από το Διοικητήριο όπως “θέλουμε δασκάλους και σχολεία και όχι τηλεκπαίδευση και συνδιδασκαλία”...

Δηλώσεις με το αίτημα για την ανάκληση της απόφασης υποβιβασμού λειτουργικά Δημοτικών Σχολείων στην περιφέρεια έκαναν η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, που υπογράμμισε ότι η απόφαση είναι άδικη γιατί κρίνονται σχολεία της επαρχίας με τα σχολεία των αστικών κέντρων με τα ίδια κριτήρια. 

Ανάκληση της απόφασης ζήτησε ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος. 

Ανάλογα αιτήματα έκαναν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συπείρωσης στο Δήμο Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος έχει κάνει αίτημα στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε τη Δευτέρα να μπει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Σώματος. 

Επίσης το αίτημα των γονέων και των μαθητών υποστήριξαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μακρής, ενώ σε δηλώσεις για το θέμα προχωρήσαν επίσης οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που υποβιβάζονται και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Τους διαμαρτυρόμενους γονείς και μαθητές επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και είχε συζήτηση μαζί τους, κατά την οποία τους είπε ότι συμφωνεί με τις τοποθετήσεις τους, χωρίς όμως ταυτόχρονα να διαφωνήσει με την απόφαση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες του θέματος. 

Στ.Μ.