Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 09:29

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην υφυπουργό Παιδείας: Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος”

Να μην ισχύσει, για φέτος τουλάχιστον, η απόφαση για τον υποβιβασμό Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας, ζήτησε με επιστολή του από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Ζήτησε να ληφθούν αποφάσεις για την κατάσταση των σχολικών μονάδων αφού εξεταστεί προσεκτικά η προοπτική κάθε περιοχής. Σημειώνεται ότι με απόφαση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανείας Σιούτη, έχουν υποβιβαστεί Δημοτικά Σχολεία στην Κορώνη, τη Μερόπη, το Δώριο, το Διαβολίτσι, τον Κάμπο, τη Χώρα κ.ά

Για το θέμα αυτό λήφθηκε και σχετική απόφαση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάση Πετράκου. 

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνονται σχετικά τα εξής: “Να επανεξεταστεί η υποβάθμιση αριθμού Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου προς την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Στην εν λόγω επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης είχε την Πέμπτη με την υφυπουργό για το εν λόγω θέμα, τονίζεται ακόμα ότι άποψη της Περιφέρειας είναι “να µην υποβαθμισθούν τα σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος και να εξετασθεί προσεκτικἀ η προοπτική κάθε περιοχής µε ανακατανοµή όλων των εκπαιδευτικών μονάδων σε περιοχή που απαιτείται”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας διαβίβασε προς την υπουργό τόσο την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία το υπουργείο καλείται -μεταξύ άλλων- να ανακαλέσει την επίμαχη απόφασή του, όσο και το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης µε τον αριθµό των μαθητών κατά υποβαθμιζόµενο σχολείο”.