Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 23:01

Τραγική η κατάσταση στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθώνης - Μαθητές, γονείς, κάτοικοι, φορείς διαμαρτύρονται

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ 
“Ζητώ εξηγήσεις από την πολιτεία. Που είναι οι καθηγητές; Που είναι οι καθηγητές στο νέο σχολείο που μας υποσχεθήκατε; Ένα άδειο σχολείο είναι το νέο σχολείο; Χωρίς καθηγητές, χωρίς μαθητές;”. Τα λόγια αυτά ενός μαθητή της Β’ Γυμνασίου στη Μεθώνη δείχνουν το πόσο θλιβερή και απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθώνης, λόγω των φοβερών ελλείψεων καθηγητών. Οι μαθητές με τους γονείς τους, με εκπαιδευτικούς, με εκπροσώπους του δήμου, με κατοίκους της Μεθώνης και της ευρύτερης περιοχής βγήκαν στο δρόμο τη Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι γιατί η πολιτεία έχει αφήσει τα παιδιά χωρίς καθηγητές ενώ συμπληρώνεται και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη…

Διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα, τόνισαν απογοητευμένοι οι γονείς, που σημείωσαν ότι τα παιδιά κάνουν ελάχιστες ώρες μάθημα την ημέρα, μερικές φορές μία ή δύο ώρες. Ανέφεραν ότι λείπουν οι περισσότερες βασικές ειδικότητες και διερωτήθηκαν, ακόμη και αν έρθουν τις επόμενες ημέρες οι καθηγητές, πότε θα προλάβουν να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. 

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Σιψάς, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθώνης ως απαράδεκτη και δήλωσε ότι ελπίζει η διαμαρτυρία των μαθητών και των γονέων να φτάσει στα αφτιά των αρμοδίων και να πάρουν εκείνοι τις αποφάσεις που είναι αναγκαίες ώστε να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.