Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 09:17

Επιμορφωτική συνάντηση για τη Συναισθηματική Αγωγή στον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Ευγενία Βασ. Ασημάκου”

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων ο Βρεφονηπιακός Σταθμός “Ευγενία Βασ. Ασημάκου” διοργάνωσε συνάντηση με γονείς με θέμα τη Συναισθηματική Αγωγή. Καλωσόρισε η Σταματίνα Σουμή, κοινωνική ανθρωπολόγος/παιδαγωγός και μίλησε η Καλλιόπη Κωστέα, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη συντονίστρια σχολών γονέων και αναγνωρισμένη συνεργάτιδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων...

Σε σχετικό δελτίο Τύπου ο βρεφονηπιακός σταθμός σημειώνει: “Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ» περιλαμβάνει Επιμορφωτικές Δράσεις με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των Γονέων σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των παιδιών, τις αναπτυξιακές τους ανάγκες και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο Γονέα και αναπτύσσονται σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το κεντρικό θέμα συζήτησης της Συμβουλευτικής – Εκπαιδευτικής Συνάντησης Γονέων που πραγματοποίησε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ» την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ήταν «Συναισθηματική Αγωγή - Τα χαρακτηριστικά του συναισθηματικά εγγράμματου Γονέα». Στο καλωσόρισμά της η κα Σταματίνα Σουμή – Κοινωνική Ανθρωπολόγος / Παιδαγωγός, τόνισε τη σημασία της Συναισθηματικής Αγωγής και της Συναισθηματικής Νοημοσύνης για τον κάθε άνθρωπο και επισήμανε ότι οι βασικοί φορείς που οφείλουν να ασχολούνται με τη Συναισθηματική Αγωγή είναι η Οικογένεια και το Σχολείο. 

Στη συνέχεια, η Κεντρική Ομιλήτρια κυρία Καλλιόπη Κωστέα - Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια - Πιστοποιημένη συντονίστρια σχολών γονέων και αναγνωρισμένη συνεργάτιδα  του πανελλήνιου συνδέσμου σχολών γονέων βοήθησε τους Γονείς να προσεγγίσουν τη «γλώσσα» που πρέπει να χρησιμοποιεί ο συναισθηματικός εγγράμματος γονέας προκειμένου να αναπτύξει μια υγιή και θετική αλληλεπίδραση με το παιδί του”.