Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 16:05

“Ζητάμε ανοιχτά σχολεία με συγκεκριμένα μέτρα” - Αραίωση τμημάτων, προσλήψεις, τεστ, κατάργηση του 50%+1

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά, αριστερά Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά, αριστερά

Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που ζητά το εκπαιδευτικό κίνημα θα νοσήσουν πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές και πολλά σχολεία δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά, το μεσημέρι, σε συγκέντρωση του Συλλόγου έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας…

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λαδά υπογράμμισε ότι η διάθεση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενός επιπλέον τεστ την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος των σχολείων δεν αποτελεί μέτρο για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Υπογράμμισε ότι “δεν είμαστε αναλώσιμοι” και επανέλαβε το καθολικό αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονιών, για την αραίωση των τμημάτων, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που το καλοκαίρι αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά Τμήμα και το Σεπτέμβρη προχώρησε και σε συγχωνεύσεις τμημάτων!

Η κ. Λαδά ζήτησε προσλήψεις εκπαιδευτικών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων, τα οποία σχολίασε ότι είναι παλιά και “βρωμάνε” και ιδίως αυτή την περίοδο της πανδημίας πρέπει να είναι απολύτως καθαρά. 

Επίσης ζήτησε τεστ για όλο το λαό, χορήγηση μέσων προστασίας, όπως μάσκες υψηλής προστασίας για τα παιδιά των λαϊκών φτωχών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτό το πρόσθετο κόστος. Ακόμη ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνει έξτρα χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις σχετικές ανάγκες. 

Επιπλέον η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ζήτησε να καταργηθεί το ποσοστό του 50%+1 των θετικών με κορονοϊό μαθητών για το κλείσιμο ενός τμήματος, σχολιάζοντας ότι η υπουργός μπορεί να δηλώνει πως δεν έκλεισαν πολλά τμήματα λόγω κρουσμάτων, η αλήθεια όμως είναι, συνέχισε, ότι έκλεισαν ανεπίσημα πολλά τμήματα, γιατί γονείς ανησυχούσαν και δεν έστελναν τα παιδιά τους όταν στην Τάξη τους υπήρχαν συνεχή κρούσματα. 

Τέλος η κ. Λαδά ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη και αντιεπιστημονική η μείωση του ορίου της καραντίνας στις πέντε ημέρες και ζήτησε να επανέλθει στις δέκα. 

Στ.Μ.