Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 02:26

Αντιπαράθεση για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων - Δημοτική αρχή: “Κάνουμε πρωτόγνωρες παρεμβάσεις”

Στη μέση ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, πίσω οι αντιδήμαρχοι Αναστάσης Σκοπετέας και Γιάννης Ζαφειρόπουλος, μπροστά ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης Στη μέση ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, πίσω οι αντιδήμαρχοι Αναστάσης Σκοπετέας και Γιάννης Ζαφειρόπουλος, μπροστά ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης

“Κάνουμε πρωτόγνωρες παρεμβάσεις, αυτά που γίνονται δεν έχουν ξαναγίνει” είπε για τις επισκευές και τα έργα στα σχολικά κτίρια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος. Όμως η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο Βασίλης Κανάκης από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου και ο Βασίλης Τζαμουράνης, του απάντησαν ότι άλλα λένε οι γονείς, επικαλούμενοι τις ανακοινώσεις που έκανε λίγες ημέρες πριν, σε συνέντευξη Τύπου, η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας. Όμως ο αντιδήμαρχος είπε ότι και οι γονείς αναγνωρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής στα σχολεία…


Βασίλης Κανάκης, Βασίλης Τζαμουράνης και
 πίσω στη μέση Λεωνίδας Λιάππας

Ο διάλογος έγινε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας και κάποια στιγμή δημιουργήθηκε αντιπαράθεση με αρκετή ένταση, κυρίως μεταξύ του Βασίλη Κανάκη και του Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, όταν ο πρώτος κάλεσε τον αντιδήμαρχο να είναι αντικειμενικός και να μην προσπαθεί στις συνεδριάσεις να δημιουργεί εντυπώσεις σαν να δίνει συνέντευξη Τύπου, ενώ ο αντιδήμαρχος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας ότι δεν γνωρίζει το έργο που γίνεται. 

Όμως και ο Βασίλης Τζαμουράνης διερωτήθηκε ποιο είναι το πρωτόγνωρο έργο που γίνεται, το ότι βάφονται μερικοί τοίχοι σε σχολεία ή γίνονται άλλες επισκευές που πάντα γίνονταν από το Δήμο, μιλώντας γι’ αυτό εκ πείρας από τη θητεία του ως διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας. Και πάλι ο αντιδήμαρχος επέμεινε ότι η δημοτική αρχή κάνει στα σχολεία έργο που δεν έχει ξαναγίνει και κάλεσε τον Βασίλη Τζαμουράνη να πάνε μαζί στα σχολικά κτίρια να του το δείξει. 


“Πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών” η κτιριολογική κατάσταση των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας


Από την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου ο Λεωνίδας Λιάππας, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 6ο Δημοτικό, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά τα έργα στα σχολεία από το Δήμο, πρόσθεσε όμως ότι αυτή δεν φτάνει γιατί είναι πολλά τα προβλήματα. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. 

Από τη δημοτική αρχή και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, τόνισε ότι στα σχολεία γίνεται τεράστιο έργο, ενώ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος είπε ότι τα έργα στα σχολεία δεν έχουν σταματήσει, ότι δουλεύουν μόνιμα στα σχολεία τρία συνεργεία, ενώ κάποια στιγμή αναγνώρισε ότι υπάρχουν και προβλήματα που αντιμετωπίζονται. Σε ό,τι αφορά την Ένωση Γονέων, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι τα έργα που καταγράφει σε έγγραφό της ότι πρέπει να γίνουν έχουν γίνει σε ποσοστό 50-60%.

Την ευκαιρία για αυτή τη συζήτηση-αντιπαράθεση έδωσε το θέμα της ημερήσιας διάταξης για την ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του έργου “Αναβάθμιση προαύλιων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Καλαμάτας”, με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης είναι η εταιρία “Γεωρυθμική”, που πρόσφερε έκπτωση 13%. 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις εταιρίες και ο Βασίλης Τζαμουράνης δήλωσε πως του κάνει εντύπωση ότι καμία από αυτές δεν είναι από τη Μεσσηνία. Σχετικά ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης σχολίασε ότι τα ντόπια συμφέροντα μπορεί να μην φαίνονται μπροστά αλλά να κρύβονται πίσω από κάποια εταιρία από άλλη περιοχή.

Επίσης, με την ευκαιρία συζήτησης αυτού του θέματος ο Βασίλης Κανάκης αναφέρθηκε στις νέες κλοπές και ζημιές που σημειώθηκαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο πρώην Πολυκλαδικό. Έκανε την πρόταση, προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση, να μεταφερθεί το Σχολείο σε άλλη περιοχή. Για το ίδιο θέμα ο Λεωνίδας Λιάππας ζήτησε να πάρει ο Δήμος πρωτοβουλία για να γίνει συνάντηση του Δήμου με τους Συλλόγους διδασκόντων, γονέων και με τα συμβούλια των μαθητών για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των κλοπών και διαρρήξεων, των καταστροφών και να σταματήσει ο Δήμος κάθε φορά να πληρώνει τα σπασμένα, στερώντας πόρους από άλλες σημαντικές ανάγκες που έχουν τα σχολεία. 

Στ.Μ.