Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 14:04

Η «Οδύσσεια» να είσαι μαθητής με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα - Πόσα χρόνια χρειάζονται για ένα ασανσέρ;

φωτο αρχείο φωτο αρχείο

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τον «Γολγοθά» που συνεχίζει να ανεβαίνει μαθητής της Καλαμάτας με κινητικές δυσκολίες, τον οποίο ο Δήμος επί  χρόνια δεν έχει καταφέρει να υποστηρίξει, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες, περιγράφει με παρέμβασή της η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας, η οποία καταδικάζει τη στάση του Δήμου με τη λέξη «ντροπή». Πρόκειται για τον ανελκυστήρα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ο οποίος δεν έχει ακόμη λειτουργήσει!

 

Σημειώνει η Ένωση Γονέων στη σχετική διαμαρτυρία της: «Πόσα χρόνια άραγε απαιτoύνται, για να κατασκευαστεί ένας ανελκυστήρας;;;

Ήταν Απρίλης του 2018, όταν ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας πήρε μια σπουδαία πρωτοβουλία προκειμένου να αναδείξει το κινητικό πρόβλημα μαθητή του σχολείου τους που την χρονιά εκείνη τελείωνε το Δημοτικό.

Με αυτή την ενέργεια προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και την δημοτική αρχή προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε ο συγκεκριμένος μαθητής να συνεχίσει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας. 

Από τότε μέχρι σήμερα περάσαν σχεδόν 5 χρόνια και ο μαθητής αυτός βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Στις πολλαπλές παρεμβάσεις μας στον δήμο κατά το παρελθόν ακούσαμε πολλά με κορυφαίο ¨να αλλάξει σχολείο!!!¨.

Στην συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2020 επιτέλους είδαμε να ξεκινάει η ανέγερση ανελκυστήρα στο σχολικό συγκρότημα του 1ου & του 2ου ΕΠΑΛ, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά την διαβεβαίωση του ίδιου του Δημάρχου στις 19.7.2023, ότι το συγκεκριμένο έχει τεθεί σε λειτουργία.

 

Ντροπή!!!

Απαιτούμε να λυθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση !!!».