Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 02:41

Κάλεσμα στην απεργία και σε απεγκλωβισμό από τις «συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες»

Κάλεσμα στην απεργία και σε απεγκλωβισμό από τις «συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες»

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Να απεγκλωβιστούν από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και να δώσουν τον αγώνα για την προάσπιση του δικαιώματος στην απεργία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους, αναφερόμενοι στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και ο Μάριος Μαραγκάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό αντίστοιχα…

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία 23 Μάρτη, ενώ η κινητοποίηση για την περιφρούρηση της απεργίας θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος χαρακτήρισε την κυβέρνηση αδίστακτη και εξήγησε ότι δεν δίστασε να καταθέσει τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία βράδυ στη Βουλή και σε άσχετο νομοσχέδιο. Πρόσθεσε όμως ότι αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία χάρη στην άμεση κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και την αντίδραση των εργαζομένων.

Επίσης ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, που είναι και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τόνισε ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ουσιαστικά σύρθηκαν από την αντίδραση των εργαζομένων στην προκήρυξη της απεργίας της Πέμπτης, ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για την προετοιμασία της, παρά μόνο έδωσαν συνέντευξη Τύπου «για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους».

Κλείνοντας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και η εργοδοσία τις φοβούνται τις απεργίες των εργαζομένων γι’ αυτό και επιχειρούν να τις καταργήσουν, τόνισε όμως ότι δεν πρέπει ο κόσμος να τους αφήσει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση του Μάριου Μαραγκάκη, ο οποίος επιπλέον σχολίασε ότι την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού και επισιτισμού δουλεύουν κάτω από σκληρή εκμετάλλευση, ακόμη και χωρίς να πληρώνονται, ενώ, αντίθετα, οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις αυξάνουν τα κέρδη τους. Ο Μάριος Μαραγκάκης ανέφερε ότι η διεκδίκηση είναι μισθός τουλάχιστον 900 ευρώ για όσους δουλεύουν μέσα στα ξενοδοχεία και τουλάχιστον 800 ευρώ για όσους δουλεύουν στον επισιτισμό.
Στ.Μ.