Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 16:22

Εκνευρισμός στο Εργατικό Κέντρο, κάποιοι αποφεύγουν χρόνια να πληρώσουν το ρεύμα για το κτίριο…!

Εκνευρισμός στο Εργατικό Κέντρο, κάποιοι αποφεύγουν χρόνια να πληρώσουν το ρεύμα για το κτίριο…!

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Κάποιος μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνείται να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα που του αντιστοιχεί για τη χρήση και λειτουργία χώρων στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον συνδικαλιστικό φορέα της περιοχής μας αλλά και στην κατάσταση του ίδιου του κτιρίου. Την απόγνωσή τους για αυτή την κατάσταση δημοσιοποίησαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και ο γραμματέας Γιώργος Κανέλης, που τόνισαν ότι άμεσα θα ενημερωθούν οι βουλευτές. Επιπλέον υπογράμμισαν ότι υπάρχουν και προβλήματα ασφάλειας από το πλήθος των χρηστών του κτιρίου και μάλιστα τόνισαν ότι εξαφανίζονται από άγνωστους μαρμάρινα τραπεζάκια, ξύλινες καρέκλες, ακόμη και τρόφιμα με αναψυκτικά από το ψυγείο!...

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε σήμερα αυτό που γίνεται εδώ μέσα, να θέλουμε να πληρώσουμε και να μην μπορούμε», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, που εξήγησε ότι ο ΟΑΕΔ, ως ιδιοκτήτης του κτιρίου, με απόφασή της διοίκησης του (αριθμός 9, 17/2/2017) καθόρισε τα ποσοστά με τα οποία θα συμμετέχουν οι χρήστες του κτιρίου, το Εργατικό Κέντρο, ο Δήμος Καλαμάτας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, στα λειτουργικά έξοδα και ιδιαίτερα στην πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Σωτήρης Τσώνης υπογράμμισε ότι το Εργατικό Κέντρο έσπευσε να υπογράψει αυτή την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ για να λυθεί αυτό το θέμα, δεδομένου ότι έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, ύψους 55.000 ευρώ, τον πλήρωσε ο ΟΑΕΔ μετά από χρόνια που έμενε απλήρωτος και πρέπει έστω εκ των υστέρων οι τρεις χρήστες να επιμεριστούν αυτό το κόστος. Ωστόσο, συνέχισε ο Σωτήρης Τσώνης, η συγκεκριμένη απόφαση του ΟΑΕΔ τελικά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη με αποτέλεσμα να εκκρεμεί τώρα νέος λογαριασμούς ύψους 18.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι δεν γνωρίζει για ποιον λόγο δεν υλοποιείται η απόφαση του ΟΑΕΔ, επέμεινε όμως ότι ο φορέας που εκπροσωπεί αποδέχτηκε άμεσα την υλοποίησή της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Kalamata Journal με την προϊσταμένη του ΟΑΕΔ στην περιοχή μας, Σταυρούλα Νικολοπούλου, επιβεβαίωσε ότι το Εργατικό Κέντρο αποδέχτηκε αμέσως την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, ωστόσο πρόσθεσε ότι από άλλους χρήστες υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο που έγινε ο επιμερισμός του κόστους όσον αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού κ.λπ. Δεν θέλησε πάντως η κ. Νικολοπούλου να γίνει πιο συγκεκριμένη για το ποιος ή ποιοι άλλοι χρήστες του κτιρίου διαφώνησαν με την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ για τον επιμερισμό του κόστους. Επιπλέον εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί προσεχώς, δεδομένου ότι στο κτίριο θα εγκατασταθεί και τέταρτος χρήστης, οι Υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας και γι’ αυτό το λόγο θεωρεί ότι θα χρειαστεί να γίνει νέος επιμερισμός. Φαίνεται λοιπόν ότι αισιοδοξεί πως εάν γίνει νέος επιμερισμός του κόστους μεταξύ των τεσσάρων χρηστών πλέον θα εκλείψουν οι διαφωνίες.

Σε κατάσταση αγανάκτησης ο Σωτήρης Τσώνης σχολίασε ότι «το Εργατικό Κέντρο εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε μια κατάσταση ομηρίας. Φτιάξαμε ένα κτίριο που είναι στολίδι για την πόλη αλλά αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Σήμερα υπάρχει κόσμος που του κόβεται το ρεύμα, ενώ σε εμάς υπάρχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση και ο νέος λογαριασμός έφτασε ήδη τα 18.000 ευρώ. Εμείς δεν είμαστε της λογικής δεν πληρώνω. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να πληρώσουμε αυτό που μας αναλογεί. Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε ο ΟΑΕΔ να εφαρμόσει την απόφαση που πήρε πέρσι ον Φεβρουάριο, που μιλάει για αναλογικό επιμερισμό».

Ο Σωτήρης Τσώνης λοιπόν ανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθούν για το πρόβλημα αυτό από το Εργατικό Κέντρο και οι βουλευτές του Νομού ώστε να παρέμβουν και από την πλευρά τους για να βρεθεί λύση.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο όταν εγκατασταθεί στο Εργατικό Κέντρο και η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί τότε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα γιγαντωθούν και άλλο οι λογαριασμοί που όσο δεν λύνεται το πρόβλημα μένουν απλήρωτοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΗΣ- ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου ο γραμματέας του, Γιώργος Κανέλης σημείωσε επί έξι ολόκληρα χρόνια το κτίριο είναι χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα «οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις στην ταράτσα, η κεντρική θέρμανση και ο κλιματισμός, να αρχίσουν να σαπίζουν. Οι πόρτες δεν κλείνουν. Οι ταράτσες τρέχουν. Όλα αυτά συντελούν ότι θα γίνει σαν τα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού. Σε 5-6 χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα. Στις πόρτες του αμφιθεάτρου έχουν σπάσει τα χερούλια».

Επιπλέον υπογράμμισε: «Με την κατάσταση που έχει γίνει δεν ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Έχουν αρχίσει και λείπουν έπιπλα. Όσο αστείο και αν φαίνεται, είχαμε δύο μαρμάρινα τραπεζάκια, που εξαφανίστηκαν. Και οι καρέκλες από ένα αριθμό επάνω από 20 έχουν μείνει πέντε. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν και άλλα θέματα, ασφάλειας. Κάποιος τις προάλλες, επειδή είχαμε ξεχάσει ανοιχτή την πόρτα, μπήκε και πήρε πράγματα από τον προθάλαμο στον τρίτο όροφο, στο ψυγείο. Τρόφιμα. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα ενταθεί όταν έρθει και η Επιθεώρηση Εργασίας».
Στ.Μ.