Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 12:32

ΠΑΜΕ: “Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου στοιχίζεται στην αγκαλιά της εργοδοσίας”

ΠΑΜΕ: “Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου στοιχίζεται στην αγκαλιά της εργοδοσίας”

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 
Η “συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΛΑΕ” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε καταγγελία του, αποφάσισε να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση συγκεκριμένων Σωματείων, μη επιτρέποντας στα μέλη τους να συναντιόνται στα γραφεία τους σε ώρες εκτός λειτουργίας των καταστημάτων! Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία θέλει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας “νεκροταφείο” και “χώρο σύναξης άεργων εργατοπατέρων”. Επιπλέον το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της πλειοψηφίας, συγκυβερνούν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στο πλαίσιο μιας συνεργασίας Ν.Δ.-ΛΑΕ που οδήγησε και σε κοινό πλαίσιο για την απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας ότι ο κατηφόρος του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο…

Ειδικότερα, στην καταγγελία του ΠΑΜΕ, με τίτλο “Οι δυνάμεις της ΛΑΕ, χέρι - χέρι με την ΔΑΚΕ για άλλη μια φορά. ΔΑΚΕ και ΛΑΕ βάζουν εμπόδια στην λειτουργία των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ”, τονίζονται τα εξής: “Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Ε.Κ. Καλαμάτας, την Δευτέρα 14 Μάη, οι δυνάμεις τις ΔΑΚΕ (ΝΔ) μαζί με την παράταξη της ΛΑΕ, αποφάσισαν να βάλουν εμπόδια στην λειτουργία των σωματείων.

Συγκεκριμένα είπαν ότι τα σωματεία της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Τουρισμού να μην έχουν κλειδιά ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους και να συζητάνε με τους εργαζόμενους.

Μάλιστα με θράσος είπαν ότι αν θέλουν να έρχονται, "θα είμαστε ανοιχτά" τις ώρες των καταστημάτων.

Τις ώρες δηλαδή που οι εργαζόμενοι δουλεύουν!!!

Θέλουν το Ε.Κ. Καλαμάτας νεκροταφείο, χώρο σύναξης άεργων εργατοπατέρων.

Θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους. Θέλουν να βάλουν εμπόδια στα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ.

Τα σωματεία που κάνουν προσπάθεια να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους, οργανώνουν συζητήσεις, Γενικές Συνελεύσεις.

Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΛΑΕ δεν έχουν σχέση με αυτή την προσπάθεια γιατί στοιχίζονται μαζί στην αγκαλιά της εργοδοσίας.

Πρώτα παραχώρησαν την αίθουσα του αμφιθεάτρου στον Δήμο, τον δεύτερο όροφο στον Εκλεκτικό Συνέδριο, στερώντας ζωτικούς χώρους λειτουργίας. Τώρα αποφάσισαν να περιορίσουν την πρόσβαση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο στις ελάχιστες αίθουσες πού έχουν απομείνει.

Τους προειδοποιούμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν δυναμικά αντιμέτωπους. Το εργατικό κέντρο δεν είναι μαγαζί τους, ανήκει πρώτα και κύρια στα Σωματεία.

Δεν είναι πρώτη φορά που συνεργάζονται ΔΑΚΕ - ΛΑΕ. Ούτε η τελευταία. Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ, στο τέλος συζήτησαν και την απεργία στις 30 Μάη!!!

Και εκεί τα βρήκαν!!!

Αποφάσισαν ότι με βάση το πλαίσιο της ΓΣΣΕ (που ζητάει ανταγωνιστικότητα και υπέγραψε στα κρυφά ξανά το 586 βασικό μισθό) και το πλαίσιο της ΛΑΕ, θα διαμορφώσουν κοινό κείμενο ως απόφαση του Ε.Κ. Καλαμάτας.

Τόσο πολύ διαφωνούν που τα βρίσκουν και σε αυτό!!!

Ο κατήφορος του εργοδοτικού συνδικαλισμού και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν έχει πάτο”.