Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 15:46

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ΝΔ-ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο για μη στήριξη εργαζόμενων στο “Πανελλήνιον”

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ΝΔ-ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο για μη στήριξη εργαζόμενων στο “Πανελλήνιον”

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. Ε.Κ.Κ. 
Ότι οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου δεν στηρίζουν εργαζόμενους στο “Πανελλήνιον”, απορρίπτοντας αίτημα του ΠΑΜΕ για την έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, την οποία υποστηρίζει στο Εργατικό Κέντρο…

Ειδικότερα,  σε ανακοίνωση της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, με τίτλο “Σε κάθε συνεδρίαση αποδεικνύουν ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!!!”, σημειώνονται τα εξής: “Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ Καλαμάτας, χθες 15/10/2018, μετά από πρόταση της ΔΑΣ, συζητήθηκε το θέμα της απληρωσιάς και των απολύσεων του ξενοδοχείου "Πανελλήνιον". Στη συζήτηση ήταν παρόντες και εργαζόμενοι από το χώρο, καθώς και η απολυμένη.

Κατά τη συζήτηση, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός ρόλος της πλειοψηφίας του ΕΚ Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΛΑΕ, απέρριψαν το αίτημα να βγει μια ανακοίνωση του ΕΚ, που να στηρίζει τους εργαζόμενους.

Η μεν ΔΑΚΕ (ΝΔ), αφού στην αρχή προσπάθησε να κάνει ανάκριση στους εργαζόμενους, είπε με θράσος, ότι "πρέπει να ακούσουν και την άλλη άποψη."  Ευθέως δηλαδή αμφισβητεί τους εργαζόμενους - στηρίζει την εργοδοσία.

Το ότι η ΛΑΕ, στήριξε την εργοδοσία και τη ΔΑΚΕ και σε αυτό το θέμα, αποδεικνύει πως όταν πας χέρι - χέρι με τη ΔΑΚΕ και σε διακατέχουν αντι-ΠΑΜΕ θέσεις, ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Μάλιστα ο κ. Κανέλης, ύστερα από σχετική ερώτηση προς τους εργαζόμενους αμφισβήτησε  πλην σαφώς , το αν οι εργαζόμενοι δικαιούνται ούτε ένα ευρώ πάνω από τα 586!!! Να χαίρεται η εργοδοσία του "Πανελλήνιον" το νέο της φίλο!

Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΕ, που κατά τα άλλα αυτοπροβάλλονται ως φιλεργατικοί και προοδευτικοί, θα πρέπει να απολογηθούν για αυτή τους τη στάση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όρισαν σαν εκπρόσωπο στην τριμερή συνάντηση για τη διευθέτηση της εργατικής διαφοράς τον κ. Κανέλη! Αυτόν που δεν τόλμησε να σηκώσει το χέρι του και να ψηφίσει την πρόταση της ΔΑΣ, για ανακοίνωση καταγγελίας του εργοδότη και στήριξη των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης, να μην επιτρέψουν να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση και ο εκφυλισμός του εργατικού κινήματος. Να πάρουν θέση στα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι "την άλλη άποψη" της εργοδοσίας.

ΥΓ: Όσον αφορά την απεργία στις 8 Νοέμβρη, και οι δύο κρύφτηκαν πίσω από τη ΓΣΕΕ και καταψήφισαν την πρόταση”.