Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 15:15

Συνταξιούχοι: Με τον αγώνα θα δικαιωθούμε, όλοι την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Θεόδωρος Μάζος, Αθανάσιος Γεωργανάς, Παναγιώτης Θεοδώρου Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Θεόδωρος Μάζος, Αθανάσιος Γεωργανάς, Παναγιώτης Θεοδώρου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 
Οι αγώνες κερδίζονται με μαζικούς αγώνες και όχι με ατομικές προσφυγές στα δικαστήρια, τόνισαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής. Κάλεσαν τους συνταξιούχους να μην ρισκάρουν να απευθυνθούν σε εργολάβους που με νομικούς τρόπους θα διεκδικήσουν την επιστροφή των περικοπών που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους. Αντίθετα τόνισαν, οι Παναγιώτης Θεοδώρου, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Αθανάσιος Γεωργανάς και Θεόδωρος Μάζος, ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δώσουν μαζικά αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και ως πρώτο βήμα τούς κάλεσαν να παραβρεθούν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, σε ενημερωτική συνάντηση για τις διεκδικήσεις του συνταξιουχικού κινήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με ομιλητές εκπροσώπους Ομοσπονδιών συνταξιούχων…

Ο Παναγιώτης Θεοδώρου, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας τόνισε ότι οι αγώνες και όχι τα δικαστήρια έχουν ρίξει την κυβέρνηση στο καναβάτσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγκάζοντάς την να ανακαλέσει ή αναβάλει την περικοπή των συντάξεων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι “πρέπει να προσέξουμε μην πέσουμε στην παγίδα” και συγκεκριμένα εξήγησε ότι εάν εφαρμοστεί η νομοθετημένη μείωση του αφορολόγητου τότε “αυτά που παίρνουμε πίσω θα μας τα ξαναπάρουν και περισσότερα ακόμα από την πίσω πόρτα”. Ο κ. Θεοδώρου επέμεινε ότι οι συνταξιούχοι παρά τις θετικές δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει να σταματήσουν τους αγώνες και σχολίασε ότι η κυβέρνηση εκείνο που φοβάται είναι τις κινητοποιήσεις και όχι τα δικαστήρια.

Ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, από το Σωματείο συνταξιούχων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, τόνισε από την πλευρά του ότι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων οχτώ χρόνων ψήφισαν νόμους και έκοψαν συντάξεις και μισθούς. Σχολίασε μάλιστα ότι “τώρα που μυρίζουν εκλογές” εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν και πάλι να έρχονται ως φίλοι οι εχθροί τους. Επίσης ο κ. Λαζαρακόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξουν και νέες περικοπές και πως αυτό το αποκαλύπτει η ίδια η κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό του 2019.

Ο Αθανάσιος Γεωργανάς, από το σωματείο συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, συμπλήρωσε ότι το αίτημα είναι η κατάργηση του “νόμου Κατρούγκαλου” για το ασφαλιστικό, τον οποίο χαρακτήρισε “σφιαγιαστικό”. Επίσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως “λαίλαπα”, για την οποία είπε ακόμη ότι “πούλησε τη Μακεδονία μας”.

Τέλος ο Θεόδωρος Μάζος, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ, επέμεινε “μακριά από τις εργολαβίες” σημειώνοντας ότι πριν δύο χρόνια συνταξιούχοι που απευθύνθηκαν σε εργολάβους για τη διεκδίκηση περικοπών και παράνομων εισφορών ζημιώθηκαν ενώ θα μπορούσαν να δικαιωθούν χωρίς να επιβαρυνθούν μέσω των σωματείων και ομοσπονδιών τους. Ακόμη σχολίασε ότι είναι “ντροπή” να ωθούν με έμμεσο τρόπο κυβερνώντες και κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τους συνταξιούχους να απευθυνθούν σε εργολάβους αντί να δώσουν συλλογικό αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους. Κλείνοντας τόνισε ότι συνταξιούχοι έχουν δώσει και το αίμα τους στην εργασία τους και οφείλουν να αγωνιστούν και τώρα για να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν πληρώσει. Κάλεσε λοιπόν τους συνταξιούχους να μην πάνε την Πέμπτη το πρωί στο καφενείο αλλά στο Εργατικό Κέντρο για να ενημερωθούν για τις διεκδικήσεις του συνταξιουχικού κινήματος.

Στ.Μ.