Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 23:35

Επεισοδιακή η απόπειρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αλλά η κρίσιμη μάχη θα γίνει το πρωί…

Επεισοδιακή η απόπειρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αλλά η κρίσιμη μάχη θα γίνει το πρωί…

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
Ματαιώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όταν το ΠΑΜΕ μπήκε στο κτίριο και μετά στο θέατρο σαν “οδοστρωτήρας”, ζητώντας να διαγραφούν από τη σύνθεση των συνέδρων εκείνοι οι αντιπρόσωποι τους οποίους περιγράφει ως νόθους, μαϊμούδες και εκπροσώπους της εργοδοσίας. Κατά την όλη επιχείρηση σημειώθηκαν και ορισμένα επεισόδια, με ξύλο κανονικό. Ωστόσο η μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Elite, κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου…

Στις 6:30 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μια εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ, με διαδηλωτές που ήρθαν από περιοχές της Πελοποννήσου και της Αθήνας με λεωφορεία.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, όπου μίλησαν εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ και οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ επιχειρούν να συνεχίσουν να ελέγχουν τη Συνομοσπονδία με νοθείες και με εργοδότες ως εκπροσώπους των εργαζομένων, στο πλαίσιο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρετούν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ξεκίνησε να βρέχει και η βροχή έγινε δυνατότερη όταν ξεκίνησε η μεγάλη πορεία με προορισμό το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Ωστόσο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ δεν εμποδίστηκαν από τη βροχή, έφτασαν στο Μέγαρο και με δυναμικό και γρήγορο τρόπο μπήκαν στο κτίριο, παρότι επιχειρήθηκε από άτομα στα οποία είχε ανατεθεί ο έλεγχος των εισερχομένων, να τους κλείσουν την είσοδο.

Στη συνέχεια τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του θεάτρου, όπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, τους ζήτησαν να συνεννοηθούν ώστε να μην χαλάσει η εκδήλωση.

Το ΠΑΜΕ τελικά μπήκε στην αίθουσα και κατά την είσοδο ανταλλάχθηκαν γροθιές με κάποια άτομα.

Από το μικρόφωνο τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος καλούσαν το κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία και κάποια στιγμή σταμάτησαν τα επεισόδια, ενώ ανέβηκε στο μικρόφωνο η καθαρίστρια από τον Πειραιά Νατάσσα Καλαμπαλίκη, η οποία περιέγραψε ως τραγικές τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και κατηγόρησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι ποτέ δεν στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους αλλά αντίθετα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των εργοδοτών. Τόνισε δε ότι οι πραγματικοί εργαζόμενοι είναι αυτοί που μπήκαν στην αίθουσα με το ΠΑΜΕ και όχι όσοι βρίσκονταν ήδη εκεί.

Στη συνέχεια και για σχεδόν δύο ώρες τα ΠΑΜΕ παρέμεινε στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα, σημειώθηκαν και κάποια μικρότερα επεισόδια, ενώ όλη αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ βρισκόταν στη σκηνή του Μεγάρου απλά κοιτάζοντας και ακούγοντας το ΠΑΜΕ. Λίγο μετά τις εννιά είχαν αποχωρήσει από τη αίθουσα όλοι σχεδόν οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, αποχώρησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ενώ λίγο μετά αποχώρησε και το ΠΑΜΕ.

Στ.Μ.