Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 20:11

“Κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου”

“Κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου”

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚ 
Κατάπτυστη χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας την απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, να ζητήσει στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ να μη συμμετέχει η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ΔΑΣ. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί στο Εργατικό Κέντρο ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ, υποστήριξαν ότι με αυτές τις πρακτικές η πλειοψηφία του ΕΚΚ θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου όμως κούνια που τους κούναγε…

Ειδικότερα ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε: “Το Δ.Σ. του εργατικού κέντρου Καλαμάτας, σε χθεσινή συνεδρίασή του, πήρε την εξής κατάπτυστη απόφαση: Ζητάει να διοριστεί από τα δικαστήρια προσωρινή διοίκηση, στην οποία θα αποκλειστεί η ΔΑΣ. Η ΔΑΣ είναι η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ και 2η δύναμη στη ΓΣΕΕ.

Την εισήγηση στη συνεδρίαση έκανε ο εργατοπατέρας της Ν.Δ Σωτήρης Τσώνης, πρόεδρος του Ε.Κ. και συνυποψήφιος με τον άλλο εργατοπατέρα ΠΑΣΟΚΟ πρόεδρο  της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο.

Την πρόταση υποστήριξε με πάθος ο άλλος εργατοπατέρας της ΛΑΕ Γραμματέας του Ε.Κ. Κανέλλης Γιώργος.

Μάλιστα στην ομιλία του, χαρακτήρισε  την ΔΑΣ επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα, ταυτιζόμενος με τους ακραίους χρυσαυγίτες, που χαρακτηρίζουν τους εκπροσώπους της ΔΑΣ τραμπούκους, που φώναζαν ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

Την υπογραφή τους στην πιο πάνω μαύρη σελίδα του Ε.Κ. της πόλης έβαλαν:

  1.       Ο Μπουζαλάς Βασίλης αντιπρόεδρος από το σωματείο φυλάκων
  2.       Ο Καρούτας Ευστάθιος ταμίας από τους χειριστές
  3.       Ο Μουλάς Παναγιώτης από τον καρέλια
  4.       Ο Νταμάτης Νικήτας από τους οικοδομικούς
  5.       Ο Χειλάς Γιάννης από τους ιδ. Υπαλλήλους
  6.       Ο Σπυρόπουλος Παναγιώτης από τους ιδ. Υπαλλήλους
  7.       Ο Τσιμπουρίκος Μιχάλης από τους οικοδομικούς.

Αν νομίζουν ότι με αυτές τις πρακτικές θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, κούνια που τους κούναγε! Όσες αποφάσεις και να πάρουν στα στρογγυλά τραπέζια τους, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Είναι χιλιάδες οι εργάτες σε όλοι την Ελλάδα, που βροντοφωνάζουν ‘’συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών’’ και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν πράξη.

Καλούμε τα σωματεία και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνει δική του υπόθεση την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και να απαιτήσει συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, χωρίς τους εργοδότες”. Συνέδριο που θα συμμετέχουν πραγματικοί εργαζόμενοι και όχι οι μαϊμούδες”.