Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 09:24

Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑΚ γιατί η δημοτική αρχή “έχει βάλει στο στόχαστρο το Σωματείο μας”

Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑΚ γιατί η δημοτική αρχή “έχει βάλει στο στόχαστρο το Σωματείο μας”

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑΚ προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, για την Πέμπτη, από τις 12.30 μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι. Το Σωματείο ανακοίνωσε ότι η στάση εργασίας γίνεται επειδή η δημοτική αρχή “έχει βάλει στο στόχαστρο το Σωματείο μας” και γιατί “αμφισβητεί κανονισμό και σύμβαση. Περικόπτει μισθολογικές κατακτήσεις κατοχυρωμένες «με τη Βούλα» ακόμα και των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, οδηγώντας τους συναδέλφους μας στα δικαστήρια για να δικαιωθούν”...

Ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ανακοίνωσε: “ Έχουμε απέναντι μας 

Α) Ένα εχθρικό κράτος, μία κοινωνική οργάνωση που λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Β) Εχθρικές τοπικές Διοικήσεις πελατειακού χαρακτήρα, υλοποιώντας στο ακέραιο τις πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές μας σχέσεις.

Γ) Εχθρικές Διευθύνσεις που επιδιώκουν την διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, δημιουργώντας μηχανισμούς διευθυντικού περιβάλλοντος για να διατηρούν την εξουσία τους. 

      Το Σωματείο μας μέσα από 38 χρόνια συνεχούς ταξικού προσανατολισμού, έχει κατακτήσεις, που δεν είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει.

  1. Επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μας. Χάριν σε αυτήν διατηρούμε σήμερα (παρά τις μειώσεις), έναν αξιοπρεπή μισθό σε σχέση με αυτόν που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.
  2. Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) που επιτρέπει την κατοχύρωση μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας, με δυνατότητα ένταξης όλου του εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού.
  3. Ένταξη στον Ο.Ε.Υ όλων των συναδέλφων που ήταν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, με παράλληλες μετατάξεις ώστε όλοι σήμερα να νοιώθουν ασφάλεια και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  4. Κανονισμό εργασίας που δυσκολεύει τις Διευθύνσεις και τις Διοικήσεις να εφαρμόσουν διώξεις και εργασιακό μεσαίωνα.
  5. Κατοχύρωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, συγκροτώντας επιτροπές υγιεινής  και ασφάλειας σε όλες τις ΔΕΥΑ με συμμετοχή εργαζομένων από το Σωματείο.

    Αξιοποιώντας τις κατακτήσεις, οργανώσαμε με επιτυχία τους αγώνες για:

  1. Για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, 
  2. Μονιμοποίηση των ΑΜΕΑ, 
  3. Διεκδίκηση και κατοχύρωση όλων των παροχών σε είδος (ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) 

   Σήμερα η Δημοτική αρχή Καλαμάτας αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει οι Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, έχει βάλει στο στόχαστρο το Σωματείο μας. 

     Αμφισβητεί κανονισμό και σύμβαση. Περικόπτει μισθολογικές κατακτήσεις κατοχυρωμένες «με τη Βούλα» ακόμα και των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, οδηγώντας τους συναδέλφους μας στα δικαστήρια για να δικαιωθούν. 

       Όσες προσπάθειες και να κάνουν οι εργοδοτικοί διευθυντικοί μηχανισμοί, η ιστορία του σωματείου μας δεν αλλάζει. Είναι καταγεγραμμένη κι αποτελεί παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς συναδέλφους μας. Έχουμε πείρα.

 Οι εκφοβισμοί και οι απειλές προς τους εργαζόμενους και προς το Σωματείο δεν μας πτοούν. Απεναντίας, μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε πιο γρήγορα με ποιους έχουμε να κάνουμε. 

Μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, που δεν είναι άλλες από το ίδιο το Κράτος και τις Κυβερνήσεις του, που με προθυμία οι Διοικήσεις και τα διευθυντικά στελέχη, αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους.

   Όλες οι κατακτήσεις, έγιναν με αγώνες που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας και καταγράφηκαν στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης του Νομού μας.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  4.11.2021 από 12.30-14.30   

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/11/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ              

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων όλων των Κυβερνήσεων 

-Επαναφορά των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων στο επίπεδο του 2009.

-Εφαρμογή όλων των άρθρων της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 

-Εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας

-Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Αναγνώριση όλων των προϋπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο για όλους τους εργαζόμενους με ταυτόχρονη μισθολογική τους εξέλιξη.

-Αναγνώριση μεταπτυχιακών σπουδών με ταυτόχρονη βαθμολογική αλλά και μισθολογική εξέλιξη.

-Διεύρυνση και βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας”.