Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 20:18

"Απροκάλυπτη νοθεία σε σωματείο που ηγούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”

Παναγιώτης Καράμπελας, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Βαγγέλης Μπάκας, Βασίλης Μπίζας Παναγιώτης Καράμπελας, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Βαγγέλης Μπάκας, Βασίλης Μπίζας

Ανακοίνωση των εκλεγμένων στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με την Δ.Α.Σ. 
“Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο του Ε.Κ. Καλαμάτας, που πραγματοποίησε το σωματείο "Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας" μπορεί να χαρακτηριστεί ως η "μεγάλη των μαγείρων σχολή".

Στο συγκεκριμένο σωματείο, που ηγούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την άμεση καθοδήγηση γνωστού πανελλαδικά συνδικαλιστή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (από την Ομοσπονδία ΙΥ):

1] Οργάνωσαν ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόζοντας το Νόμο Χατζηδάκη. Ένα Νόμο που υποτίθεται θέλουν να καταργηθεί, αφού όμως τον εφαρμόσουν. Μάλιστα το συγκεκριμένο σωματείο είναι το 1ο σωματείο που εφαρμόζει τον νόμο σε ολόκληρη την Μεσσηνία. Τέτοια η βιασύνη τους!

2]  Πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν εκτεταμένη νοθεία, με στόχο να δικαιολογήσουν το που βρέθηκαν 640 ψηφίσαντες. Συγκεκριμένα στην λίστα ψηφισάντων:

 •           Εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει άνθρωποι που ποτέ δεν πήγαν, ποτέ δεν συμμετείχαν σε καμία διαδικασία του συγκεκριμένου σωματείου.
 •           Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις που καταγράφονται να ψηφίζουν με το ίδιο ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας 2 φορές, στην κάλπη που ήταν στην πόλη της Καλαμάτας. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είναι και γνωστά στελέχη του συγκεκριμένου Σωματείου.
 •           Στην κάλπη που ήταν τοποθετημένη στην πόλη της Κυπαρισσίας, πάνω από τους μισούς έχουν ψηφίσει και στην Καλαμάτα.
 •           Εμφανίζονται επίσης ως ψηφίσαντες διαφορετικά ονοματεπώνυμα με το ίδιο αριθμό ταυτότητας.
 •           Εμφανίζονται ως ψηφίσαντες ονόματα με περίεργους αναγραμματισμούς, με παρεμφερείς αριθμούς ταυτότητας που σε πολλές περιπτώσεις διαφοροποιείται ένα μόλις ψηφίο του αριθμού ταυτότητας.

Τα παραπάνω δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση των δικαστικών αντιπροσώπων που διορίζονται από τους δικηγορικούς συλλόγους και έχουν την ευθύνη για τις εκλογές. Αφού για να ψηφίσεις πρέπει να εμφανιστείς με την ταυτότητά σου μπροστά σε δικαστικό αντιπρόσωπο και να βεβαιωθεί η ταυτοπροσωπία σου. Για τα συγκεκριμένα περιστατικά υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά επιβεβαιώνουν ότι η μόνη έγνοια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα "κουκιά" και οι "καρέκλες". Φαίνεται ότι "διδάχτηκαν" καλά από το στέλεχος της ΝΔ και Πρόεδρο του ΕΚ Καλαμάτας, που συνδιοικούν τόσα χρόνια αγκαζέ. Όπως και η ΝΔ, έτσι και αυτοί θεωρούν τα σωματεία ως δεξαμενή ψήφων και "ιδιοκτησία" για να εκλέγονται νόθοι αντιπρόσωποι - εργατοπατέρες. Για να διαμορφώνονται ψεύτικοι συσχετισμοί στο εργατικό κέντρο και να διατηρείται τελικά ένα εργατικό κέντρο - φάντασμα, άρμα για τα συμφέροντα κομματικών στελεχών και της εργοδοσίας. Μακριά από τις πραγματικές έγνοιες και τις αγωνίες των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προσβάλλει ακόμα και τα ίδια τα μέλη του συγκεκριμένου σωματείου. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδανικά και τις αξίες του εργατικού κινήματος, της πάλης ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Επιβεβαιώνεται ότι όποιες κοκορομαχίες μεταξύ των δυνάμεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα, αφορούν τις διεργασίες για τη διαμόρφωση του νέου εργοδοτικού -  κυβερνητικού συνδικαλισμού και όχι τη προσπάθεια ανάπτυξης της πάλης και της οργάνωσης των σωματείων, του εργατικού κινήματος συνολικά.

Σε μια περίοδο που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα, η ακρίβεια αδειάζει το πορτοφόλι, εκατοντάδες σπίτια βρίσκονται σε καθεστώς πλειστηριασμού από τα κοράκια τύπου "Πάτση", ο "δύσκολος χειμώνας" είναι εδώ, η εργοδοσία ξεσαλώνει πατώντας στους νόμους των κυβερνήσεων, αυτοί απλά "μαγειρεύουν" με τα στοιχεία των ίδιων των μελών των σωματείων τους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο ορισμός της νοθείας. Για αυτό το συγκεκριμένο σωματείο δεν θα πάρει μέρος στις διαδικασίες του επερχόμενου συνεδρίου. Ο αποκλεισμός του δεν σημαίνει και αθώωση των σοβαρών νοθειών που έγιναν. Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η ηγεσία του συγκεκριμένου σωματείου και όσοι ενεπλάκησαν, που πρέπει να απολογηθούν στα μέλη τους.

Ήρθε η ώρα τα μέλη των συνδικάτων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαλλαγούν από τέτοιες ηγεσίες. Να πιστέψουν στη δύναμη τους, συμμετέχοντας στον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο μαχητικό, διεκδικητικό κίνημα για :

 •           Να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά και ζωή με δικαιώματα
 •           Να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς μας
 •           Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
 •           Να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης
 •     Να καταργηθούν όλοι οι φόροι σε ρεύμα και καύσιμα, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή τους
 •         Να ακυρώσουμε στην πράξη τον εκτρωματικό “Νόμο Χατζηδάκη”, να σπάσουμε την τρομοκρατία, το φακέλωμα, την καταστολή και τα εμπόδια που βάζουν επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις”.Καράμπελας Παναγιώτης

Λαμπρόπουλος Βαγγέλης

Μπάκας Βαγγέλης

Μπίζας Βασίλης