Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 01:17

ΔΑΣ: Συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και “εκφυλισμός” της Γ.Σ.

Παναγιώτης Καράμπελας, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Βαγγέλης Μπάκας, Βασίλης Μπίζας Παναγιώτης Καράμπελας, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Βαγγέλης Μπάκας, Βασίλης Μπίζας

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας εξελίχθηκε, με ευθύνη του προέδρου Σωτήρη Τσώνη, που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, σε “φιάσκο”, υποστηρίζει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Πιο συγκεκριμένα η ΔΑΣ ανακοίνωσε ότι ο Σωτήρης Τσώνης έδωσε το σήμα της αποχώρησης, το οποίο έλαβε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, και μετά από την ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής αποχώρησαν αντί να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Η ΔΑΣ καλεί τους αντιπροσώπους τους Εργατικού Κέντρου να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας, προς όφελος των εργαζομένων όλης της Μεσσηνίας. 

Πιο συγκεκριμένα η ΔΑΣ, που στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου εκπροσωπείται από τους Παναγιώτη Καράμπελα, Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, Βαγγέλη Μπάκα και Βασίλη Μπίζα, ανακοίνωσε τα εξής: 

“Με προσωπική ευθύνη του προέδρου του ΕΚ Καλαμάτας, Τσώνη Σωτήρη, η εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση μετατράπηκε σε φιάσκο.

Αντί η ΓΣ να συζητήσει και να αποφασίσει, σαν το ανώτερο όργανο του ΕΚ, για μια σειρά επείγοντα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης και του Νομού, η πλειοψηφία του ΔΣ επέβαλε να γίνουν μόνο εκλογές για εφορευτική επιτροπή.

Προσωπικά ο Πρόεδρος του ΕΚ, καλούσε τους αντιπροσώπους "να ψηφίσουν πρώτα για εφορευτική επιτροπή και μετά να φύγουν". Δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί καμία συζήτηση για το τι γίνεται στο ΕΚ, δεν ήθελε να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι - μέλη της ΓΣ για τίποτα. Ούτε για το γεγονός ότι μέσα στο σώμα υπήρχαν 2 εργαζόμενοι συνδικαλιστές που απολύθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Σε συνθήκες που η ακρίβεια αδειάζει το λαϊκό πορτοφόλι, η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κλιμακώνεται, ο Πρόεδρος του ΕΚ - στέλεχος της ΝΔ, ηγήθηκε στο να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου. Ο φόβος του είναι να αποκαλυφτεί η αλήθεια στους αντιπροσώπους, γιατί τους θέλει στα σκοτάδια, τους θεωρεί "ιδιοκτησία του" και "πρόβατα" που κινδυνεύουν να χαθούν.

Αυτόν τον κατήφορο ακολούθησαν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που σήμερα έκαναν το ντεμπούτο τους στη "συνδικαλιστική τους καριέρα" (ως εκλεγμένοι του “Συλλόγου εργαζομένων στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών περιφέρειας Πελοποννήσου”!!!). Όχι μόνο συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΝΔ και το Σωτήρη Τσώνη, αλλά σαν όντα χωρίς γνώμη, έκαναν ότι τους έλεγε. Έφτασαν στο σημείο, με ένα νεύμα του Σωτήρη Τσώνη, τα στελέχη  της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ να αποχωρήσουν από την ΓΣ, για να δικαιολογηθεί το "δεν έχουμε απαρτία για να αποφασίσουμε".

Η συνεργασία ΝΔ - ΚΙΝΑΛ στο ΕΚ Καλαμάτας μάλλον είναι δοκιμή για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Η συμπόρευση των στελεχών ΝΔ - ΚΙΝΑΛ αφορούν τα παζάρια για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα και όχι τα συμφέροντα των εργαζόμενων της πόλης και της νεολαίας.

Η διαλυτική κατάσταση στο ΕΚ Καλαμάτας είναι αποτέλεσμα του συσχετισμού που υπάρχει. Είναι αποτέλεσμα ότι κυριαρχεί η γραμμή υπεράσπισης της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. 20 χρόνια αυτοδυναμίας και "Διοίκησης Τσώνη" οι εργαζόμενοι του Νομού μετράμε μόνο ήττες. 20 χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις, σε όλες τις συνθήκες, η διοίκηση του ΕΚ και ο Πρόεδρος προσωπικά, έκαναν τα πάντα για είναι το στήριγμα τους!

Σήμερα μπορούμε όλοι μαζί, πέρα από τις διαφορές μας, να χαράξουμε μια άλλη πορεία. Για ένα μαχητικό, ανυποχώρητο, διεκδικητικό Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, κέντρο αγώνα για την κατάργηση φόρων, αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα.

Σήμερα είναι η ώρα για να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλάζοντας τον συσχετισμό. Έχουμε ευθύνη για εμάς, τις οικογένειές μας. Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, να κάνει δικιά του υπόθεση την αλλαγή των συσχετισμών και την ενίσχυση της Δ.Α.Σ.!

Η στάση και η ψήφος των αντιπροσώπων έχουν σημασία, γιατί καθορίζουν το μέλλον των εργαζόμενων όλης της Μεσσηνίας!”