Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 22:38

Συνταξιούχοι ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: “Μας στερούν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι”

Συνταξιούχοι ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: “Μας στερούν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι”

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ 

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, για την αναβολή που δόθηκε την Τετάρτη, από τη δικαιοσύνη, στην εκδίκαση αίτησης τριτανακοπής η οποία στρέφεται ενάντια στη λειτουργία του Σωματείου. Η αίτηση τριτανακοπής έχει υποβληθεί από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, ενώ στο πλευρό του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας στάθηκε σήμερα η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς ήρθε στην Καλαμάτα για να καταθέσει στη δίκη ο αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τόλης, που σε δηλώσεις του κάλεσε το τοπικό Σωματείο που έχει στραφεί κατά του νεοσύστατου νομαρχιακού Σωματείου να παραιτηθεί από το αίτημά του γιατί όχι μόνο δεν θίγεται αλλά αντίθετα το νέο Σωματείο βοηθάει να συνδικαλιστούν περισσότεροι συνταξιούχοι και να γίνει πλατύτερη η διεκδίκηση των αιτημάτων τους…

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του νεοσύστατου Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας σε γραπτή του καταγγελία υπογραμμίζει: 

“Συνεχίζουμε την  δράση του Σωματείου μας και απαντάμε:

1  Στο φιλοκυβερνητικό Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, που επιμένει για μια ακόμα φορά στην δίωξη του σωματείου και με νομικά τερτίπια απέσπασε αναβολή της δίκης και συνέχιση της προσωρινής διαταγής, που βάζει εμπόδια στη λειτουργία του Σωματείου μας.

2 Στην απόφαση του δικαστή που, ενέκρινε επί της ουσίας προηγούμενη απαράδεκτη απόφαση και συνεχίζει να βάζει εμπόδια στο Σωματείο μας να έχει δράση. Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβάλει σιγή νεκροταφείου τη στιγμή που οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές έχουν γυρίσει 50 χρόνια πίσω, τα λαϊκά στρώματα είναι χρεωμένα μέχρι τον λαιμό, που σχεδόν 2.000 φτωχοί άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς, που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κλείσει 9 νοσοκομεία, που η απολιγνιτοποίηση και η πράσινη δήθεν μετάβαση έχει εκτοξεύσει την τιμή της ενέργειας στα ύψη και η ακρίβεια στα είδη βασικής κατανάλωσης καλπάζει με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε ούτε τα βασικά για τη διατροφή, την ένδυση και τη φροντίδα των παιδιών μας.

    Η δικαστική αυτή απόφαση που εμποδίζει την προσπάθεια μας να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας συλλογικά, είναι ενέργεια που δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο Σωματείο μας αλλά έχει γενικότερες διαστάσεις. Στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα Συνταξιούχων και εργαζομένων να συνδικαλίζονται δημοκρατικά και συλλογικά και να διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

     Όσοι νομίζουν ότι με την εξασφάλιση τέτοιων δικαστικών αποφάσεων μπορούν να παρεμποδίσουν την δράση του σωματείου μας είναι γελασμένοι.

    Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο νομό Μεσσηνίας δεν αποδεχόμαστε αυτήν την απόφαση.

     Είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα μαζί με το εργατικό κίνημα, γιατί σήμερα είναι καθήκον και μονόδρομος η οργάνωση διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, φτηνά τρόφιμα και ρεύμα, σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αποφασίζουν και υλοποιούν την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια. Να πάρουμε όλοι μαζί την κατάσταση στα χέρια μας – να μπούμε όλοι στον αγώνα σε σύγκρουση με την πολιτική των Κυβερνήσεων και της ΕΕ που αποφασίζουν και υλοποιούν την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια.

    Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να επιδιώκουμε την ενότητα και την συσπείρωση στο  πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ”.