Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 20:04

Πίτα χωρίς το Σωματείο που καταγγέλλει “εκβιασμό” σε εργαζόμενους

Πίτα χωρίς το Σωματείο που καταγγέλλει “εκβιασμό” σε εργαζόμενους

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΔΕΥΑΚ   

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης, της διεύθυνσης και του Σωματείου και το πως αυτές επηρεάζουν γενικότερα τα πράγματα στη ΔΕΥΑΚ, μπορεί να χαρακτηριστεί και από αυτό που συνέβη με την κοπή της πίτας της Επιχείρησης. Το Σωματείο επέστρεψε ως “απαράδεκτη και προκλητική” την πρόσκληση για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση κοπής της πίτας, καταγγέλλοντας εκ νέου ότι “εκβιάζονται” εργαζόμενοι μέλη του προκειμένου να αυτοδιαγραφούν από το Σωματείο, προφανώς με σκοπό τη διάλυσή του. Από την άλλη η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της για την εκδήλωση αναφέρεται στην ομιλία που έκανε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε αυτή. Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΕΥΑΚ δεν προσκλήθηκαν τα ή όλα τα Μέσα Ενημέρωσης…

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε για την πίτα της ΔΕΥΑΚ: “Την παραδοσιακή Βασιλόπιτα της ΔΕΥΑ Καλαμάτας έκοψε σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στο χώρο των συνεργείων, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης και εργαζομένων.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη δυναμική της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και στα πολλά και σημαντικά έργα που η δημοτική επιχείρηση υλοποιεί ή έχει εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμά της. Επίσης, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει μπροστά της πολλές και μεγάλες προκλήσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι κρίσιμο να καλυφθούν κενά και να στελεχωθεί η Δημοτική Επιχείρηση με κατάλληλο και ειδικευμένο προσωπικό.

Ευχές με τη σειρά τους έδωσαν η Αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Κώστας Αθανασόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης”.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, σε επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Βασιλειάδη, τοποθετείται ως εξής: “Με έκπληξη μόλις χθες το μεσημέρι, παραλάβαμε με email, την πρόσκλησή σας για την κοπή πίτας της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

H συγκεκριμένη πρόσκληση επιστρέφεται στον αποστολέα Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ ως απαράδεκτη και υποκριτική διότι:

Από τη μια μεριά εκμεταλλευόμενος την εξουσία που σας δίνει η Διεύθυνση και με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, εκβιάζετε τους εργαζόμενους (με όποιο τρόπο μπορείτε) να αυτοδιαγραφουν από το Σωματείο τους κι από την άλλη καλείτε τους εκπροσώπους τους να ανταλλάξουν ευχές μαζί σας.

Η μόνη ευχή που λόγω της ημέρας μπορούμε να δώσουμε, είναι να κατανοήσετε το ρόλο σας.

Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι ιδιοκτησία σας.

Την έχτισαν οι εργαζόμενοι και την έχουν χρηματοδοτήσει οι πολίτες μέσα από τα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης”.    

Την επιστολή υπογράφει η πρόεδρος του Σωματείου και εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, Σταυρούλα Στραβάκου.