Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 02:38

Οι παιδικοί σταθμοί της Καλαμάτας και τα τροφεία

Νίκος Διασάκος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Διασάκος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Απέρριψε η δημοτική αρχή της Καλαμάτας την εισήγηση του έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής το Νίκο Διασάκο, για την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ώστε να ελαφρυνθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Ενδιαφέρον όμως είχε η τοποθέτηση και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Θόδωρος Μπρεδήμας. Η πρότασή της ήταν να μην καταργηθούν τα τροφεία αλλά να δημιουργηθεί ένας κλιμακωτός τιμοκατάλογος, ανάλογα με το εισόδημα κάθε οικογένειας. Είναι μια πρόταση που έρχεται σε αντίθεση με την προεκλογική δέσμευση της παράταξης για κατάργηση των τροφείων. Μια δέσμευση, μάλιστα, που είχε δοθεί όταν η οικονομική κατάσταση δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο σήμερα.
Επιπλέον, σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι η παράταξη του «Δικτύου», επικεφαλής του οποίου είναι ο Σταμάτης Μπεχράκης, υπερψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία βέβαια δεν περιοριζόταν στο θέμα των τροφείων αλλά έβαζε και σειρά άλλων ζητημάτων για την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών.
Στ.Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η βαρβαρότητα ολοκληρώθηκε Το νερό στον καύσωνα »