Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 03:46

Η «αλχημεία» της κοινωφελούς εργασίας

Η «αλχημεία» της κοινωφελούς εργασίας

Διαβάσαμε στο Διαύγεια ότι ο Δήμος Καλαμάτας για άλλη μια φορά ανέθεσε σε ιδιώτη να καθαρίσει τις πινακίδες στους δρόμους της πόλης από ζωγραφιές, συνθήματα και αυτοκόλλητα.
Μας κάνει εντύπωση, γιατί επανειλημμένως είχαμε ακούσει ότι αυτή τη δουλειά θα την έκαναν οι εργάτες που διορίστηκαν με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Θυμίζουμε ότι εργάτες του ίδιου προγράμματος θα αναλάμβαναν και τη συντήρηση του πρασίνου, δουλειά όμως που επίσης συνεχίζει να την κάνει εργολάβος.
Αποδεικνύεται ότι η «κοινωφελής εργασία» είναι ένα πρόγραμμα "αλχημεία", που μόνο σκοπό είχε δήθεν να ρίξει το ποσοστό της ανεργίας και ίσως να εξυπηρετήσει πελατειακές σκοπιμότητες του πολιτικού συστήματος.
Χαλάνε εκατομμύρια επί εκατομμυρίων προσφέροντας μόνο ένα προσωρινό χαρτζιλίκι στους ανέργους, ενώ με τόσα χρήματα θα μπορούσαν να κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια για τη μείωση της ανεργίας, όχι φυσικά με προσλήψεις στο δημόσιο την ίδια στιγμή που αυτό ετοιμάζεται να διώξει με εφεδρεία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Στ.Μ.