Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 22:46

Μικρά μικρά από την Kalamata Journal: Η θλίψη σε ένα video…

Μικρά μικρά από την Kalamata Journal: Η θλίψη σε ένα video…

Ναι, η δημοτική αρχή Καλαμάτας ξεφορτώθηκε από πάνω της -έτσι νομίζει δηλαδή- το βάρος της συνεργασίας της με έναν καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. 

Ήταν τελικά πολύ απλό και εύκολο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγη αντοχή στην αυπνία. 

Μετά από 5.30 ώρες συνεδρίασης, στα “μαύρα μεσάνυχτα”, η δημοτική αρχή ψήφισε μόνη της ένα ψήφισμα, στο οποίο διατυπώνει την απόλυτη ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και μάλιστα ζητάει από τον Δημήτρη Κουκούτση να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο “ως έμπρακτο δείγμα μεταμέλειας”. 

Τώρα λοιπόν η δημοτική αρχή επιτέλεσε το χρέος της απέναντι στη δημοκρατία και ανταποκρίθηκε στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. 

Είναι βέβαια αστεία και επικίνδυνα όλα αυτά. Μια δημοτική αρχή που υπερασπίζεται τη δημοκρατία, πέραν του ότι δεν θα έκανε τη συνεργασία που τη στιγμάτισε για πάντα, δεν θα έμενε μόνη της σε ένα τόσο κορυφαίο θέμα. 

Θα είναι χρήσιμο να παρακολουθήσει ο κόσμος το video (https://www.youtube.com/watch?v=sGEZALfXf2g στο 5.34.25) από τη ψήφιση του ψηφίσματος. 

Είναι η απόλυτη θλίψη. Μια δημοτική αρχή μόνη της. Το ψήφισμά της πήρε μόνο 12 ψήφους, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι 41. Είχαν αποχωρήσει όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εκτός του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Στάθη Σταματόπουλου, που ψήφισε λευκό και των δύο συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που απείχαν. 

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς την αξία ενός τέτοιου ψηφίσματος για ένα από τα κορυφαία θέματα της νεότερης πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Δεν το καταλαβαίνει όμως η δημοτική αρχή και αυτό είναι το επικίνδυνο. Δεν είναι για παιχνίδια τα θέματα της δημοκρατίας. 

Κρίμα γιατί η στάση που κράτησε χθες η δημοτική αρχή, επιχειρώντας να παρεμποδίσει, χωρίς βέβαια να τα καταφέρει, τη λήψη απόφασης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του πρώην συνεργάτη της και ψηφίζοντας μετά στα “μαύρα μεσάνυχτα” το ψήφισμά της, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει το λάθος της και θα το επαναλάβει. 

Και συνεχίζει το λάθος ανεβάζοντας στο site του Δήμου αυτό το ψήφισμα των 12 ψήφων και όχι την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταδίκη από το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και του ένοχου συνεργάτη της δημοτικής αρχής, το οποίο έλαβε 18 θετικές ψήφους και συνολικά στην ψηφοφορία συμμετείχαν 30 δημοτικοί σύμβουλοι.

Και ένα τελευταίο, ο δήμαρχος δεν είπε κουβέντα για όσα με θλίψη και απογοήτευση ανέφεραν και ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο Μανώλης Μάκαρης και ο Τάσος Νιάρχος και ο Δημήτρης Φαββατάς και ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Γιώργος Σωφρονάς και ο Γιάννης Χριστόπουλος και άλλοι. 

Ότι δηλαδή ο πρώην συνεργάτης της προκαλούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Σώματος τον “χάιδευαν”. 

Στ.Μ.