Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 17:55

Στρίβειν δια της …συγκρότησης επιτροπής το ΓΕΩΤΕΕ για τα αντιπλημμυρικά του Μορέα στην Καλαμάτα!

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ότι δεν θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει την άποψή του για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντιπλημμυρικών έργων του Μορέα στην Καλαμάτα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΓΕΩΤΕΕ, Αθανάσιος Πετρόπουλος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Ιωάννη Μαλτέζο, σημειώνει ότι το “ΓΕΩΤ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του εν λόγω θέματος για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και την ευρύτερη περιοχή προτίθεται να συγκροτήσει Επιστημονική Επιτροπή που θα το μελετήσει επισταμένα και στη συνέχεια θα σας καταθέσει τα συμπεράσματά της”.

Το Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ δημιουργεί την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει την έκφραση γνώμης, παρότι μάλιστα ο εκπρόσωπος του στην Καλαμάτα, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ως δημοτικός σύμβουλος συνεργαζόμενος με τη δημοτική αρχή γνωρίζει καλά το θέμα και έχει τοποθετηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και με άρθρο του στον Τύπο.

Στ.Μ.