Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 14:36

“Παναλαγονιακά Νέα” - Από τις λίγες εφημερίδες που συνεχίζουν - Συνδετικός κρίκος των απανταχού Αλαγονίων

“Παναλαγονιακά Νέα” - Από τις λίγες εφημερίδες που συνεχίζουν - Συνδετικός κρίκος των απανταχού Αλαγονίων

Όσοι ασχολούνται με τον Τύπο γνωρίζουν καλά ότι η συνέχιση της έκδοσης εφημερίδας αποτελεί άθλο και έναν τέτοιο άθλο κατορθώνουν κάθε φορά οι Σύλλογοι των χωριών της Αλαγονίας -από τους λίγους πια στη Μεσσηνία και μάλλον στη χώρα που τα καταφέρνουν- με την κυκλοφορία του καινούργιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας τους, “Παναλαγονιακά Νέα”.

Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο φύλλο των “Παναλαγονιακών Νέων”, που έχει αντικειμενικά πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη, είναι σαν τις παλιές εφημερίδες, που μουτζούρωναν τα δάχτυλα από το μελάνι, όχι επειδή ήταν κακοτυπωμένες αλλά γιατί ο αναγνώστης την είχε πολύ ώρα στα χέρια, την έψαχνε και τη διάβαζε.

Πρώτο θέμα η απαράδεκτη, ντροπιαστική και επικίνδυνη κατάσταση με τους δρόμους ακόμη και σε κεντρικά σημεία χωριών της Αλαγονίας, οι οποίοι έχουν υποστεί καταστροφές από τις κατολισθήσεις του 2019 αλλά ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί!

Συγκινητικό και ανησυχητικό το θέμα του Ηλία Μαραβά στην τελευταία σελίδα, “Το Καρβέλι μας λαβώθηκε! Το πλατάνι της πλατείας ξεψυχάει!”

Στις σελίδες των “Παναγολιακών Νέων” μπορεί να διαβάσει κανείς πολλά θέματα, από την Αρτεμισία, την Αλαγονία, το Λαδά, τις Πηγές και το Καρβέλι και γενικότερα για τον Ταΰγετο και να δει πόσο σημαντικές ιδέες και δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την περιοχή αυτή που παρά την εγκατάλειψη επιμένει, δημιουργεί, πρωτοπορεί.