Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 15:04

Με μόνο ένα παιδίατρο έμεινε το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο οποίο “βάζουν πλάτη” παιδίατροι του Κέντρου Υγείας και των ΤΟΜΥ

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 
Από τους τρεις παιδίατρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας συνεχίζει να εργάζεται μόνο ο ένας αυτό το χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες. Προσωρινή λύση στο πρόβλημα δόθηκε από το Κέντρο Υγείας και τις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας Καλαμάτας, που διέθεσαν τρεις δικούς τους παιδίατρους στο Νοσοκομείο για την κάλυψη των εφημεριών. Όμως η προσωρινή αυτή λύση έχει δημιουργήσει άλλο πρόβλημα και συγκεκριμένα έχουν ακυρωθεί κάποια ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί με τους παιδίατρους του Κέντρου Υγείας και των ΤΟΜΥ οι οποίοι κάνουν τις εφημερίες στο Νοσοκομείο. Είναι άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει πόσο έχει θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας...

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι προέχει η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και πως οι παιδίατροι θα απασχολούνται στο Νοσοκομείο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, από την πλευρά της ανέφερε ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά το επόμενο διάστημα, μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης δύο μόνιμων παιδίατρων. Πρόσθεσε όμως ότι η διαδικασία αυτή πιθανόν δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη οπότε οι παιδίατροι του Κέντρου Υγείας και των ΤΟΜΥ μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουν να προσφέρουν στο Νοσοκομείο τις Υπηρεσίες τους και τον Οκτώβρη…

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, κ. Κατσαφάδος, μας είπε συγκεκριμένα ότι “όταν αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης μας κάποιο πρόβλημα εμείς δεν μπορούμε να το αφήνουμε ακάλυπτο. Στο νοσοκομείο πηγαίνουν παιδιά που μπορεί να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ εδώ σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται παιδιά για φάρμακα και εμβόλια, κάτι που μπορούν να κάνουν και άλλοι γιατροί εκτός από τους παιδίατρους”. Σημείωσε λοιπόν ο κ. Κατσαφάδος ότι όφειλε το Κέντρο Υγείας να στηρίξει την Παιδιατρική του Νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι η απόφαση λέει πως οι παιδίατροι θα παρέχουν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο για το μήνα Σεπτέμβρη. 

Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού που έχουν ακυρωθεί ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας σημείωσε ότι έγιναν ακυρώσεις γιατί τα ραντεβού αυτά είχαν κλειστεί από καιρό πριν ίσως και μήνες πριν, ενώ η μετακίνηση των παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προέκυψε ξαφνικά. Είπε ωστόσο ότι πια έχει ρυθμιστεί το πρόγραμμα και εξυπηρετούνται τα περιστατικά. 

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Αλειφέρη αναφέρθηκε στην οριστική λύση του προβλήματος, σημειώντας ότι αυτή δεν θα αργήσει, γιατί το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν δύο μόνιμοι παιδίατροι, θέσεις που προβλέπονται στην προηγούμενη προκήρυξη θέσεων γιατρών στα Νοσοκομεία και όχι σε αυτή που δημοσιεύθηκε πριν δέκα ημέρες περίπου. 

Πάντως η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι προβλήματα σαν αυτό που σημειώθηκε στην Παιδιατρική Κλινική μπορούν να ρυθμιστούν στο πλαίσιο μιας συνεργασίας των ΤΟΜΥ και του Νοσοκομείου, “αρκεί όλοι να δώσουν κάτι παραπάνω. 

Επιπλέον όμως επισήμανε ότι για το θέμα της Παιδιατρικής έχουν γίνει επαφές και με ιδιώτες παιδίατρους, απ’ ότι καταλάβαμε όμως δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Στ.Μ.