Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 00:42

Το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου χωρίς οδηγό ασθενοφόρου, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου με “επιστρατευμένους” παιδίατρους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 
Το αφήγημα ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στέκεται όρθιο στην υγειονομική κρίση έχει καταρρεύσει, υπογραμμίζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δημοτικές παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καλαμάτα και στη Δυτική Μάνη. Αυτό φαίνεται, τονίζουν, από το γεγονός ότι το απαρχαιωμένο ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης έχει μείνει χωρίς οδηγό, αλλά και από το ότι για να λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας χρειάστηκε να “επιστρατευτούν” παιδίατροι από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογραμμίζουν ότι γι’ αυτά οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης “δεν βγάζουν άχνα” ενώ για ήσσονος σημασίας θέματα είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακές. Καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή τη στάση και να στηρίξουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΚΚΕ…

Η κοινή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μάνης έχει ως εξής: “Το τελευταίο διάστημα είχαμε πλήρη κατάρρευση του αφηγήματος της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών πως ο τομέας υγείας θα ανταποκριθεί στις συνθήκες της πανδημίας και δεν θα παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας η κα. Αλειφέρη διοικήτρια του νοσοκομείου παρουσίασε μια ωραιοποιημένη κατάσταση για την υγεία και είπε πως αυτά που λένε οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ισχύουν και πως οι προσλήψεις από μόνες τους δεν αποτελούν λύση. Μάλιστα ανέφερε πως και μετά τις αναστολές των υγειονομικών από την 1η Σεπτέμβρη δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας καθώς υπάρχει σχέδιο από τη διοίκηση.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις όμως υπήρχε τεράστια διάψευση αυτής της κατάστασης από την Συνέλευση των Γιατρών του νοσοκομείου και την Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) που ανέφεραν συγκεκριμένα τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια υγεία στο νομό μας.

Η ζωή ήρθε να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά. Το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου από 1η Σεπτέμβρη δεν έχει οδηγό στο απαρχαιωμένο ασθενοφόρο (που δεν έχει αλλαχτεί εδώ και χρόνια) του αφού οι οδηγοί του έχουν βγει σε αναστολή. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει σε ένα Δήμο με 7.200 κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες ακόμα και τώρα.

Αντίστοιχα στη Καλαμάτα η παιδιατρική κλινική είχε μείνει με ένα παιδίατρο και ουσιαστικά επιτάχτηκαν οι 3 παιδίατροι από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις ΤΟΜΥ. Αυτό έχει σαν συνέπεια εκατοντάδες ραντεβού παιδιών που έχουν κλειστεί μέχρι και μήνες πριν να αναβληθούν με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τους.

Για όλα αυτά, τα Δημοτικά συμβούλια δεν μιλάνε σχεδόν ποτέ και οι Δημοτικές Αρχές (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κλ.π.) δεν βγάζουν άχνα. Βγάζουν φωτογραφίες για το παραμικρό, μιλάνε συνέχεια για τη τουριστική ανάπτυξη αλλά ξεχνάνε να μιλήσουν ότι δεν έχουμε ασθενοφόρα και γιατρούς.

Ο λαός της περιοχής μας να βγάλει συμπεράσματα και να ενισχύσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ, να οργανώσει ο ίδιος αποφασιστικά την πάλη του,  να συμπορευτεί αγωνιστικά  με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την ελπιδοφόρα διέξοδο”.