Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 12:25

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: «Ληστρική επίθεση μέσω του clawback» στους εργαστηριακούς γιατρούς

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: «Ληστρική επίθεση μέσω του clawback» στους εργαστηριακούς γιατρούς

Την αντίδρασή του υπογραμμίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στην απαίτηση του ΕΟΠΠΥ για τη αναδρομική επιστροφή χρημάτων μέσω του clawback, κάτι που χαρακτηρίζει μάλιστα ως «ληστρική επίθεση». Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του, Δημήτρης Τζωρτζίνης και Ηλίας Μανδηλάρης αντίστοιχα, τονίζονται τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας συμπαρίσταται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει στο άμεσο μέλλον οι συνάδελφοι εργαστηριακοί γιατροί. Οι κλινικοεργαστηριακοί  γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ,  βιώνουν μία ληστρική επίθεση μέσω του clawback που τους επιβάλλεται από τον Oργανισμό. Η αναδρομική απαίτηση επιστροφής χρημάτων είναι δυσβάσταχτη.

Έτσι τα μικρά διαγνωστικά εργαστήρια οδηγούνται σε βέβαιο κλείσιμο. Αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει στο επίπεδο υγείας του έλληνα πολίτη.  Χαιρετίζουμε επίσης την πρωτοβουλία του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλου Αθανασίου,  έτσι ώστε να μειωθεί το clawback των εργαστηρίων και να γίνει σημαντικό κούρεμα των οφειλών των προηγούμενων ετών».