Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 09:14

Χωρίς προϊσταμένη εδώ και 7 μήνες η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, καταγγέλλουν συνδικαλιστές υγειονομικοί

Χωρίς προϊσταμένη εδώ και 7 μήνες η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, καταγγέλλουν συνδικαλιστές υγειονομικοί

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Για τεράστια εξουθένωση του προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μιλά η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε ανακοίνωσή της, στην οποία βάζει και εξόχως σοβαρά ερωτήματα, όπως γιατί εδώ και εφτά μήνες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι χωρίς προϊσταμένη, γιατί οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να μεταφέρθουν ασθενείς από όροφο σε όροφο με τα χέρια ή γιατί εδώ και πέντε χρόνια δεν δίνονται άδειες και ρεπό στις συμβασιούχες καθαριότητας…

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να συγκαλέσει συνέλευση για τα θέματα αυτά και να πάρει θέσει.

Πιο συγκεκριμένα η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Η κυβέρνηση εδώ και 2 μήνες κήρυξε ουσιαστικά τη λήξη της πανδημίας καταργώντας κάθε μέτρο ελέγχου και προστασίας, εκτός βέβαια αυτό της ατομικής ευθύνης, για να διασφαλίσει τη συνέχιση της κερδοφορίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων.

Το ΕΣΥ μετράει καθημερινά τις πληγές του, με δομές, που για όλο το προηγούμενο διάστημα μετατράπηκαν σε μιας νόσου, και οι οποίες τώρα καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας για υγεία, με εργαζόμενους εξουθενωμένους και απαξιωμένους. Τα παραδείγματα της εγκληματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης όλων των προηγούμενων χρόνων είναι καθημερινά στo νοσοκομείο μας, όπως δηλώνει καθημερινά το Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών (Σ.Ε.Ι.ΕΣΥ.Ν.Μ).

Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το ΕΣΥ με μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Έτσι, δημιουργούν τεράστια σωματική, ψυχική αλλά και οικονομική εξουθένωση στους συναδέλφους, πολύ περισσότερο όμως υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νοσοκομείο τόσο της Καλαμάτας όσο και των γύρω περιοχών.

Αλήθεια ποιος θα μας απαντήσει στο γιατί:

  •         Οι τραυματιοφορείς καλούνται να μεταφέρουν αρρώστους από όροφο σε όροφο στα χέρια ή περιμένει να φτιάξουν αυτοί το ασανσέρ;
  •         Εδώ και 7 μήνες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Νοσοκομείου δεν έχει Προϊσταμένη;
  •         Εδώ και 5 χρόνια σχεδόν οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου δεν αποδίδονται άδειες και ρεπό από την υπηρεσία;

Καλούμε το ΔΣ του Σωματείου να πάρει θέση για τα ζητήματα του Νοσοκομείου της περιοχής μας. Εδώ και τώρα να πάρει απόφαση για συνέλευση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Σ.Ε.Ι.ΕΣΥ.Ν.Μ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”.