Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 11:12

Νοσοκομειακοί γιατροί Μεσσηνίας: Πραγματική «υγειονομική τρύπα» η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας

Νοσοκομειακοί γιατροί Μεσσηνίας: Πραγματική «υγειονομική τρύπα» η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ 45ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

Πραγματική «υγειονομική τρύπα» χαρακτηρίζει το Σωματείο των Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας την περιοχή της Ανατολικής Πυλίας, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο 45χρονου στην Κορώνη και άλλα ανάλογα συμβάντα στο παρελθόν. Το Σωματείο σε παρέμβασή του τονίζει ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή, καθώς και με τη λειτουργία Σταθμού ΕΚΑΒ…

Η παρέμβαση του Σωματείου, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος και ο γραμματέας του, Χρυσάνθη Μάλιου και Μανώλης Μάκαρης αντίστοιχα, έχει ως εξής: «Μετά το πρόσφατο περιστατικό αιφνιδίου θανάτου 45άχρονου στην περιοχή της Κορώνης αλλά και μετά από ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή οφείλουμε ως νοσοκομειακοί γιατροί Μεσσηνίας να δηλώσουμε τα κάτωθι: 

Η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας δυστυχώς έχει ανεπαρκή υγειονομική κάλυψη για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αφού:

  1. Δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή και σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού το ασθενοφόρο έρχεται από την Καλαμάτα.
  2. Δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.
  3. Το κέντρο εφημερίας της Λογγάς υπολειτουργεί αφού δεν έχει ιατρό σε 24ωρη βάση.

Η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας αποτελεί μια πραγματική «υγειονομική τρύπα» και θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα ως πρώτη προτεραιότητα και να υλοποιήσουν τις παρακάτω ενέργειες:

Χρειάζεται:

  1. Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας που θα καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή με 24ωρη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
  2. Να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σταθμός ΕΚΑΒ στην συγκεκριμένη περιοχή για την διακομιδή των επειγόντων περιστατικών».