Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 17:08

Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: “Μικρά βηματάκια” προς την εξομάλυνση του προβλήματος έλλειψης φαρμάκων

Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: “Μικρά βηματάκια” προς την εξομάλυνση του προβλήματος έλλειψης φαρμάκων

Έχει περιοριστεί, έστω λίγο, το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Νίκος Ματθιόπουλος. 

“Βλέπουμε ότι έχει ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση. Γίνονται μικρά βηματάκια προς την εξομάλυνση του προβλήματος. Ήδη φάρμακα που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε έλλειψη, κυρίως αντιπυρετικά και κάποια αντιβιοτικά για παιδιά, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουμε και τα προμηθεύουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά…

Πάντως ο κ. Ματθιόπουλος σημείωσε ότι “θα πρέπει να συνεχιστεί γενικά ο έλεγχος και τα μέτρα για τις ελλείψεις των φαρμάκων. θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή ένας έλεγχος στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου από την αρχή, δηλαδή από την εταιρία που τα προμηθεύει. Να υπάρχει ένας έλεγχος από τον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας για το στοκ που διαχειρίζονται, για τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και αυτή τη στιγμή έχει γίνει αναστολή των παράλληλων εξαγωγών όσο και των φαρμακαποθηκών που προμηθεύουν τα φαρμακεία μας”. 

Επίσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας σημείωσε ότι το μέτρο της συνταγογράφησης για την υποκατάσταση φαρμάκων με γενόσημα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ συνέστησε στους πολίτες “μην υπάρχει πανικός, να μην αποθηκεύουν φάρμακα που τυχόν πιστεύουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν στο άμεσο μέλλον, ώστε να μη δημιουργούνται αυτές οι παροδικές ελλείψεις λόγω της αυξημένης ζήτησης”. 

Στ.Μ.