Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012 18:44

Διαμαρτυρίες από τη Βαλύρα για το «μπλοκάρισμα» του Νηπιαγωγείου

Στάθης Αναστασόπουλος και Αναστάσιος Ηλιόπουλος Στάθης Αναστασόπουλος και Αναστάσιος Ηλιόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Διαμαρτύρεται σύσσωμη η Βαλύρα, μαζί και η διοίκηση του Δήμου Μεσσήνης, για την άρνηση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, Πέτρου Μισθού, να ενταχθεί η ανέγερση νηπιαγωγείου στο κτηριολογικό πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων. Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης, Αναστάσιος Ηλιόπουλος, υπογράμμισαν την αντίδρασή τους και κάλεσαν τον περιφερειακό διευθυντή να διορθώσει την απόφασή του.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι το Νηπιαγωγείο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο της Βαλύρας, έχει 26 νήπια και προνήπια και κατά κάποιο τρόπο ασφυκτιά εκεί, καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε δικό του σχολικό κτήριο.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε ότι η ανέγερση του νηπιαγωγείου στη Βαλύρα είχε εγκριθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είχε εκδοθεί και άδεια, ωστόσο, κατά τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να βγει η χρηματοδότηση και να γίνει το έργο, διαπίστωσε ότι το έχει «μπλοκάρει» η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.