Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 17:40

Ζητούν να καταργηθεί η απαγόρευση προσλήψεων σε προεκλογικές περιόδους

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να καταργηθεί η απαγόρευση προσλήψεων σε προεκλογικές περιόδους, ζητούν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου, που διαμαρτύρονται ότι σε μια δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να σταματάει η λειτουργία του κράτους λόγω εκλογών!

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που σημείωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να σταλεί σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους υπουργούς.
Κατά τα άλλα, ο κ. Νίκας εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το γεγονός ότι ξανάναψε το πράσινο για τις προσλήψεις εκτάκτων (δίμηνες συμβάσεις) και προσωπικού για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι οι Δήμοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την ετήσια ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβάλει το κράτος τους άνεργους, που αγωνιούν να βρουν δουλειά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.
Επίσης, ο κ. Νίκας τόνισε ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνουν πάρα πολλές ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πόλη και ευρύτερα στο Δήμο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συντήρηση υποδομών και την ομορφιά κοινόχρηστων χώρων.
Στ.Μ.