Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 15:59

Η πίτα της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Συνδέσμων Τριφυλίας

Η πίτα της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Συνδέσμων Τριφυλίας

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αντάμωμα Τριφύλιων στην γιορτή της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Συνδέσμων Τριφυλίας για το κόψιμο της βασιλόπιτας, που έγινε στο ξενοδοχείο «Stanley», στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Λούτος, καλωσόρισε τους συμπατριώτες που διατηρούν άσβεστη μέσα τους την αγάπη για τα πάτρια χώματα της Τριφυλίας και πολλές φορές τη δείχνουν και έμπρακτα. Ζήτησε πάντως ακόμη μεγαλύτερη στήριξη της Ομοσπονδίας, για την υποστήριξη των θεμάτων της Τριφυλίας.

Η Ομοσπονδία, όπως έχει καθιερώσει, τίμησε και φέτος δύο σημαντικές προσωπικότητες της Τριφυλίας, τον σκηνοθέτη-σεναριογράφο από τα Φιλιατρά, Θόδωρο Μαραγκό («Μάθε παιδί μου γράμματα») και τον εκδότη και συγγραφέα Χρήστο Ρέππα.
Την εκδήλωση συντόνισε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κώστας Αδαμόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς και η Τριφύλια βουλευτής επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη-Σπέτζα. Επιπλέον ήταν εκεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Κωνσταντίνος Καράμπελας, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Άγγελος Αντωνόπουλος κ.ά
Σημειώνεται ότι τους δύο τιμώμενους προσφώνησαν η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων Έλενα Βλάχου και ο ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας.
Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς των συμπατριωτών.
Η τυχερή της χρονιάς για την Ομοσπονδία ήταν η ζωγράφος από τα Φιλιατρά, Πέρσα Αθανασοπούλου, που κέρδισε δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στο «Costa Navarino», προσφορά του διευθύνοντα σύμβουλου της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος έστειλε και χαιρετισμούς.
Λίγο καιρό πριν η Ομοσπονδία διοργάνωσε, πάλι στο «Stanley», ενημερωτική συνάντηση με τα προεδρεία των Συλλόγων και των Συνδέσμων που την απαρτίζουν. Εκεί ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλιας, ενημέρωσε για τα θέματα του Δήμου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος για όλα τα θέματα της Τριφυλίας. Εκτός από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή (βιολογικός καθαρισμός, λιμάνι Κυπαρισσίας, οδικά δίκτυα), οι Σύλλογοι αναφέρθηκαν και στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως τα χωριά, όπως η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, οι αγροτικοί δρόμοι κτλ. Το πλήθος των ερωτήσεων που έγιναν και τα θέματα που συζητήθηκαν, ιδιαίτερα τα πολιτιστικά, δείχνουν το ενδιαφέρον των ετεροδημοτών της Αθήνας για τη γενέτειρα.