Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 02:26

Στήριξη των αιτημάτων του ΤΕΙ από το Δήμο Μεσσήνης

Στήριξη των αιτημάτων του ΤΕΙ από το Δήμο Μεσσήνης

ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Καταστροφική χαρακτηρίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η πιθανή συνέχιση της μη εισαγωγής σπουδαστών στα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής και Βιολογικών/Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας. Το Σώμα υποστηρίζει ότι, εάν δεν ανοίξουν ούτε φέτος οι πύλες των δύο Τμημάτων, τότε θα κινδυνεύσει η συνέχιση της λειτουργίας όλης της Γεωπονικής Σχολής του ΤΕΙ και μελλοντικά ολόκληρου του ΤΕΙ Καλαμάτας!
Το θέμα συζητήθηκε μετά από επιστολή του προέδρου του ΤΕΙ, Ανδρέα Κανάκη, στην οποία διαφαίνεται η προοπτική κλεισίματος του Ιδρύματος και ζητείται η συμβολή του Δήμου στον αγώνα για τη διατήρησή του.

Η εισήγηση έγινε από την αντιδήμαρχο, Ελένη Τσέλιου, ενώ τόσο ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, όσο και οι επικεφαλής των μειοψηφιών, Νίκος Τζώρτζης, Κώστας Σπυρόπουλος και Κώστας Αποστολόπουλος, υπογράμμισαν την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του ΤΕΙ, γιατί, ιδίως στην περίοδο της κρίσης, μπορεί να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στον τόπο. Το Δημοτικό Συμβούλιο έβγαλε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η βούληση του Σώματος για: «Συμπερίληψη των γεωπονικών τμημάτων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, είτε αυτόνομα είτε ως Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων. Στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας των γεωπονικών τμημάτων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, είτε αυτόνομα είτε ως Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ