Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 17:10

Ο Αναστασόπουλος χρειάζεται «ειδικό αυτοδιοικητικό ψυχολόγο» απαντάει ο δήμαρχος

Ο Αναστασόπουλος χρειάζεται «ειδικό αυτοδιοικητικό ψυχολόγο» απαντάει ο δήμαρχος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ
Ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση παρουσίασης της μελέτης του Μορέα σχετικά με τη βελτίωση της χάραξης του δρόμου Μεσσήνης-Ριζομύλου, απαντάει ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, στις δηλώσεις που έκανε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του κατηγόρησε τον δήμαρχο για «ένοχη σιωπή», τονίζοντας επίσης ότι σχέδια που έχουν δημοσιοποιηθεί αφήνουν υπόνοιες σε κατοίκους ότι σε κάποια σημεία η χάραξη εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο Γιώργος Τσώνης στην απάντησή του χαρακτηρίζει τον Στάθη Αναστασόπουλο «λεκτικά γραφικό», σχολιάζει ότι έχει πρόβλημα και ίσως πρέπει να ασχοληθεί μαζί του «ειδικός αυτοδιοικητικός ψυχολόγος», ενώ μπαίνει και στα εσωτερικά της μείζονος μειοψηφίας αναφέροντας ότι ο επικεφαλής της «έχει χάσει την αξία του»…

Ειδικότερα, η απάντηση του Γιώργου Τσώνη έχει ως εξής: «Συμπονώ και χαμογελώ για όσα δήλωσε στην συνέντευξή του τον κ. Αναστασόπουλο, αφού έχει τους λόγους του γιατί έχει χάσει την αξία του και την υπεραξία του, στην παράταξή του.

Συνήθως στο Τριώδιο ντυνόμαστε μασκαράδες για να προκαλέσουμε το γέλιο. Στη φετινή  αρχή του Τριωδίου, ο κ. Αναστασόπουλος διάλεξε για να προκαλέσει το γέλιο όλων μας να γίνει λεκτικά γραφικός. Αντιλαμβάνομαι την νευρικότητά του, τον πανικό του γιατί ενώ δεν έχει την δυνατότητα πλέον να πείσει τους συνεργάτες του, επιλέγει εμένα και όσο περνάει ο καιρός προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνεται χειρότερος.

Τον αφήνω στην κρίση των συμπολιτών, εμένα πάντως με δυναμώνει.

Το «s» που αναφέρεται για τη χάραξη του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα, είναι τα αρχικά της λέξης «sos». Σε αυτό συντείνει η συνέντευξή του, ένα τεράστιο «SOS» γιατί καταλαβαίνει ότι πλέον δεν τον προτιμάει κανένας.

 

Δε σχολιάζω τη λογική του, τα γραφόμενά του, την προσωπική του αναφορά σε μένα σχετικά με την υλοποίηση του έργου Ριζόμυλος – Καλαμάτα, γιατί ενώ δέχομαι την κακόβουλη κριτική ίσως θα πρέπει με τα λεγόμενα του αυτά, να ασχοληθεί ειδικός αυτοδιοικητικός ψυχολόγος γιατί εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Η θέση μου για το δρόμο είναι σαφής, την έχω καταθέσει, την έχω γράψει, και αν ως υπόθεση εργασίας έχει καθυστερήσει, σίγουρα δεν ευθύνεται ο Τσώνης και το ξέρει καλύτερα από όλους ο κ. Αναστασόπουλος αφού προσφάτως επισκέφθηκε τον γενικό διευθυντή υποδομών κ. Καρνέζη.

Όσο αφορά το σχολείο του Πεταλιδίου θα του έλεγα «κύριε πρώην Δήμαρχε, καλό το παραμύθι σας, αλλά αν υπάρχει δράκος αυτός είστε εσείς». Με διαρκείς προσωπικές επαφές με τον αρμόδιο Υπουργό, το έργο θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα παραδοθεί στους μαθητές. Με τη σημαντική επισήμανση, για το ήθος και την αξιοπρέπεια των γραφόμενων, ότι χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε τώρα. Η αναφερόμενη χρηματοδότηση του κ. Αναστασόπουλου, παρακαταθήκη του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πεταλιδίου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ με τις ευθύνες να αναλογούν αποκλειστικά και μόνον σε αυτόν.

Με την αγροτική οδοποιία του Δήμου υπάρχει καθημερινή ενασχόληση, προσπάθεια και βελτίωση. Εντός ημερών υπογράφεται σύμβαση για την αποκατάσταση οδικού δικτύου του Δήμου Μεσσήνης προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης, το έργο δημοπρατήθηκε και είμαστε στη διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης. Τα άλλα  αναφερόμενα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις γιατί δε θέλει να δει τη Μεσσήνη με ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, αφού δεν έχει καμία σχέση με την πόλη αυτή.

Τα υπόλοιπα αναφερόμενα στη συνέντευξη του, ευρίσκονται  στο σωστό δρόμο υλοποίησής τους. Δε θα παρασυρθώ στο προεκλογικό διάγγελμα-συνέντευξη του κ. Αναστασόπουλου, ασχολούμαι με τα χρήσιμα και χρηστικά με τη βοήθεια των συνεργατών και των συμπολιτών μου.

Είμαι συνέχεια μέσα στα προβλήματα. Τα καλύτερα θα έρθουν.

Καλές Απόκριες».