Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 17:26

Ξανά γενικός και αόριστος ο περιφερειάρχης για τα λιγνιτωρυχεία

Διονύσης Κοσμάς και Πελαγία Λευτάκη, στη συγκέντρωση στο Χωματερό Διονύσης Κοσμάς και Πελαγία Λευτάκη, στη συγκέντρωση στο Χωματερό

ΧΩΜΑΤΕΡΟ-ΦΑΛΑΝΘΗ 
Σε «σκυλοκαβγά» υποβαθμίστηκε το φλέγον θέμα των λιγνιτωρυχείων στο Χωματερό και τη Φαλάνθη, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, απέφυγε και πάλι να μιλήσει για την ουσία του θέματος και αποπροσανατόλισε την κουβέντα με τις επιθέσεις της στον Θανάση Πετράκο, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο οποίος «τσίμπησε», με αποτέλεσμα να έχουμε ανταλλαγή χαρακτηρισμών για το ποιος δίνει καλύτερη «θεατρική παράσταση».

Επιπλέον, για άλλη μια φορά άφησε εντυπώσεις ο Λάμπρος Μπούκλης, της «Οικολογικής Συμπολιτείας», που επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή του Χωματερού και της Φαλάνθης και διαπίστωσε ότι τα μελλοντικά λιγνιτωρυχεία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους δύο οικισμούς. Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όμως, ο Λάμπρος Μπούκλης κατήγγειλε ότι τον εξαπάτησαν, σύμφωνα με όσα του είπαν άλλοι στην Καλαμάτα. Είπε, δηλαδή, ότι δεν τον πήγαν (προφανώς οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύλου-Νέστορος) εκεί που πραγματικά προτείνεται να γίνουν τα δύο λιγνιτωρυχεία!
Η συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αφορούσε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά είχε γενικό χαρακτήρα, μετά τη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής την Κυριακή στο Χωματερό.
Όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, η περιφερειακή αρχή έγκαιρα ζήτησε παράταση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και πράγματι δόθηκε παράταση δύο μηνών, οπότε υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι να έρθει το θέμα στο Συμβούλιο ως τακτικό.
Ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, επίσης επιτέθηκε λεκτικά στον Θανάση Πετράκο, ενώ υποστήριξε ότι γίνεται μια προσπάθεια τρομοκράτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Αργυράκης, δε φάνηκε να είναι τόσο ευπρόσδεκτος στη συγκέντρωση του Χωματερού όσο ήταν οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων.