Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 03:29

Σε πλήρη λειτουργία ο βιολογικός καθαρισμός της Κυπαρισσίας

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ
Επιτέλους η Κυπαρισσία είναι πλέον σε θέση να «βουλώσει τα στόματα» όσων τη συκοφαντούσαν και προκαλούσαν μεγάλη ζημιά στην τουριστική της κίνηση, με ανυπόστατες καταγγελίες για λύματα που η θάλασσα τα έβγαζε σε γειτονικές περιοχές. Ο ολοκαίνουργιος βιολογικός καθαρισμός της Κυπαρισσίας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αύριο, Δευτέρα, θα εγκαινιαστεί.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Τριφυλίας υπογραμμίζει ότι «ένα έργο πνοής για όλη την περιοχή της Κυπαρισσίας έγινε πραγματικότητα. Ο βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Το έργο αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται το φθινόπωρο του 2009 με χρηματοδότηση αρχικά του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου και στη συνέχεια του ΕΣΠΑ».
Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο αύριο στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει ενημέρωση για το έργο, τη λειτουργία του και το οικονομικό του κόστος. Ακολούθως, όσοι επιθυμούν θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού όπου ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος θα τελέσει τον αγιασμό, ενώ μετά θα γίνει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.