Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 16:33

«Σαφάρι» και από το Δήμο Μεσσήνης για εισπράξεις

«Σαφάρι» και από το Δήμο Μεσσήνης για εισπράξεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Τελευταία προειδοποίηση απεύθυνε το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μεσσήνης, Γιάννης Μπρατσιάκος, στους επαγγελματίες που δεν έχουν προσέλθει ακόμη να πληρώσουν για τα τραπεζοκαθίσματα και τις ξαπλώστρες που έχουν «απλώσει» στους κοινόχρηστους χώρους και τον αιγιαλό. Αν δεν προσέλθουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τότε την Τρίτη θα επιβληθούν πρόστιμα, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος.

Όπως παρατήρησε, μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί ελάχιστοι επαγγελματίες, τόνισε όμως ότι είναι προς το συμφέρον τους να πάνε να πληρώσουν, διαφορετικά τα πρόστιμα που θα επιβληθούν να είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά. Ειδικότερα, το πρόστιμο για τους χώρους στους αιγιαλούς φτάνει το 300% επί της αρχικής οφειλής και στους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους στο 200%.
Επιπλέον ο Γιάννης Μπρατσιάκος κάλεσε τους οφειλέτες να μην χάσουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους με τους ευεργετικούς όρους που ισχύουν αυτή την περίοδο. Το ύψος των συγκεκριμένων βεβαιωμένων οφειλών αγγίζει τα 700.000 ευρώ, τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Τέλος, επανέλαβε ότι η οικονομική κατάσταση γενικά των Δήμων, είτε μικρών είτε μεγάλων, εύρωστων ή όχι, είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 75% σε σχέση με τις επιχορηγήσεις του 2009. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι εάν ο Δήμος Μεσσήνης το 2009 πήρε 100 ευρώ από το κράτος, φέτος θα πάρει μόλις 25 ευρώ. Τόνισε ότι κάτω από αυτή την κατάσταση οι Δήμοι εντός ολίγων μηνών δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού τους και θα αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Στ.Μ.