Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 01:49

Γ. Αθανασόπουλος: “Με μακέτες, υποσχέσεις και έργα βιτρίνας δεν απαντάς στο απαιτητικό αύριο”

Γ. Αθανασόπουλος: “Με μακέτες, υποσχέσεις και έργα βιτρίνας δεν απαντάς στο απαιτητικό αύριο”

“ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ” 
Και χθες το βράδυ, στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του “Δύναμη Δημιουργίας” ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, επέμεινε ότι η δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη “δεν ξέρει και δεν μπορεί”. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή “η οποία θα αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κατοίκων, θα σέβεται και δεν θα εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των δημοτών, μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία δεν εθελοτυφλεί αλλά αντιθέτως εντοπίζει το πρόβλημα και το αντιμετωπίζει με κάθε μέσο και το αντιμετωπίζει ουσιαστικά και ριζικά»...

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος στην ομιλία του, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

-Θέλουμε να ανατρέψουμε το γκρίζο μιας δημοτικής αρχής που με αποσπασματικές ενέργειες και ευκαιριακές επιλογές προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει. Επιδιώκει να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τους πολίτες και να κρύψει ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί. Με μακέτες, διαρκείς υποσχέσεις  και έργα βιτρίνας δεν απαντάς στο απαιτητικό αύριο. Δυστυχώς, έχουμε μια δημοτική αρχή που έχει επιδείξει ελαφρότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου και σπουδή στην παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει με τη ψήφο των πολιτών το Μάιο.

-Δεν μας αρκεί απλώς να κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό που μας κινητοποιεί είναι η δημιουργία  ενός νέου Δήμου Μεσσήνης στον οποίο θα κινείσαι με ασφάλεια για να μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις. Δεν θέτουμε τυχαία το ζήτημα της ασφάλειας ως κυρίαρχο πρόβλημα, το κάνουμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι σε κλίμα ανασφάλειας δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάτι.

-Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα αποτελεί για μας, πραγματικά και όχι στα λόγια, πρώτη προτεραιότητα. Αξιοποιώντας την τοπική παράδοση και τις δυνατότητες παραγωγής πιστεύουμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες  και να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε ένα πρότυπο καινοτόμο αγροτικό κέντρο. Ξεκινώντας από τα μικρά καθημερινά όπως η πρόσβαση στα χωράφια, μπορούμε να φτάσουμε στα σημαντικά που είναι η απόκτηση ξεχωριστής ταυτότητας στα προϊόντα της περιοχής μας.

-Η απόκτηση διακριτής ταυτότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα θα δώσει ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Μιλάμε για μια νέα αντίληψη που θα ξεκινά από την Αρχαία Μεσσήνη, θα απλώνεται στις καταπληκτικές παραλίες της Αίπειας, του Πεταλιδίου και της Μπούκας και θα φτάνει στα σπάνια γραφικά ορεινά χωριά του Αριστομένη, της Ανδρούσας, του Τρικόρφου, της Βουφράδας, της Ιθώμης, της Αίπειας και του Πεταλιδίου.  Στόχος ένα τουριστικό προϊόν και για τις 4 εποχές του χρόνου με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

-Η κατάκτηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού θα αντανακλάται στην καθημερινότητα του δημότη. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το επίπεδο διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο: με πραότητα, ευγένεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη να οικοδομήσουμε συναντίληψη και κοινή δράση με βάση αυτά που μας ενώνουν.  Ο σεβασμός και η ταύτιση με το πρόβλημα θα επεκτείνεται στην αντιμετώπιση του δημότη από τις δημοτικές υπηρεσίες και θα φτάνει παντού, στο κάθε πρόβλημα, συλλογικό ή ατομικό. Το πρόβλημα στην καθημερινότητα του κάθε δημότη είναι πρόβλημά μας».

-Στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών αλλά και της αλληλοτροφοδότησης με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα δημιουργηθεί μια νέα δομή πληροφόρησης που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων, για άμεση ανταπόκριση, αλλά και δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό για την υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών και την προβολή της περιοχής μας.