Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 18:44

“Πόλεμος” Αθανασόπουλου-Τσώνη για την επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ στη Μεσσήνη

Γιώργος Τσώνης, Γιώργος Αθανασόπουλος Γιώργος Τσώνης, Γιώργος Αθανασόπουλος

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 
Αστραπές και βροντές στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, χθες το βράδυ, όταν ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Αθανασόπουλου, για την επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ στη Μεσσήνη, ύστερα από ενέργειες της δημοτικής αρχής, για τις ζημιές που έχουν υποστεί παραγωγοί από τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων…

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος, διαμαρτυρήθηκε ότι η δημοτική αρχή δεν προσκάλεσε τη μείζονα μειοψηφία στη σύσκεψη με τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, την περασμένη Τετάρτη στο Δημαρχείο. Επιπλέον ουσιαστικά την κατηγόρησε ότι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει αποτελεσματικά αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς, ότι ξέχασε τους συκοπαραγωγούς για τη ζημιά που υπέστησαν στο τέλος του καλοκαιριού και άλλα.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, απάντησε ότι η επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ είχε ανακοινωθεί στον Τύπο και αν ο Γιώργος Αθανασόπουλος ενδιαφερόταν πραγματικά για τους πληγέντες δεν θα περίμενε ιδιαίτερη πρόσκληση για να πάει στη σύσκεψη. Επιπλέον σχολίασε ότι όταν πλημμύριζαν τα χωράφια στο Δήμο και οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής βρίσκονταν δίπλα στους παραγωγούς που καταστρέφονταν ο Γιώργος Αθανασόπουλος ήταν στο κρεβάτι του και κοιμόταν… Εκείνος ανταπάντησε, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα, ότι αλλού βρισκόταν ο δήμαρχος και όχι δίπλα στους παραγωγούς.

Ο δήμαρχος κ. Τσώνης ανέφερε ακόμη ότι ήταν η πρώτη φορά που διοικητής του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε το Δημαρχείο αμέσως μετά από ζημιές και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευσης σχολίασε “βγάλτε πόνο. Θα βγάλετε πολύ πόνο από ‘δω και πέρα”.

Στο λεκτικό επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κοτταρίδης, που εξέφρασε την διαμαρτυρία του επειδή υπάρχουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δείχνουν σαν να θέλουν να εμφανίζονται ως περισσότεροι ευαίσθητοι από τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα των παραγωγών, ενώ ο Νίκος Φύκιρης έξαλλος σχεδόν διαμαρτυρήθηκε για το επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι δεν χρειαζόταν να προσκληθεί η αντιπολίτευση στη σύσκεψη αφού είχε γίνει σχετική ανακοίνωση στον Τύπο, προκαλώντας την επίσης σχεδόν έξαλλη αντίδραση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, ο οποίος κάλεσε να μιλήσουν αγρότες που βρίσκονταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να πουν ότι είχαν όλη την ευχέρεια να συζητήσουν με τον διοικητή του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Αποστολόπουλος, ανέφερε ότι τους κυβερνώντες δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα των παραγωγών, γιατί στόχος τους είναι η γη να περάσει στα χέρια λίγων μεγαλοτσιφλικάδων και κατά τα άλλα βάζουν τις παρατάξεις των Δημοτικών Συμβουλίων να τσακώνονται μεταξύ τους για να θολώνουν την πραγματική εικόνα.

Στ.Μ.