Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 12:31

Τη ψήφο των πολιτών “για να μπει τέλος στην οπισθοδρόμηση” στη Μεσσήνη ζήτησε ο Γ. Αθανασόπουλος

Τη ψήφο των πολιτών “για να μπει τέλος στην οπισθοδρόμηση” στη Μεσσήνη ζήτησε ο Γ. Αθανασόπουλος

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
Για πολιτική εξαπάτηση από τη δημοτική αρχή και για οπισθοδρόμηση του Δήμου Μεσσήνης μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας”, Γιώργος Αθανασόπουλος, χθες το βράδυ, στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μουλαβασίλη, στην πλατεία της Μεσσήνης. Στην εκδήλωση προσήλθαν πολλοί υποστηρικτές και ψηφοφόροι του Γιώργου Αθανασόπουλου και των υποψηφίων του, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε και τα βασικά σημεία του προγράμματός του...

“Η παρούσα δημοτική αρχή φεύγοντας αφήνει το στίγμα της στασιμότητας έργου και έλλειψης ουσιαστικών παρεμβάσεων” τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Αθανασόπουλος και εξαπέλυσε μια σφοδρή κριτική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η από τη δημοτική αρχή “εγκαταλείφθηκαν η περιφέρεια και τα χωριά. Δεν προχώρησε καμία μεγάλη και ουσιαστική παρέμβαση, απλώς επιλέχθηκαν έργα βιτρίνας και μάλιστα με δανεικά”.

Ειδικά για τον συνυποψήφιό του δήμαρχο Γιώργο Τσώνη ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Το τελευταίο διάστημα ο απερχόμενος δήμαρχος, μέσα από απίστευτους θεατρινισμούς προσπαθεί να περάσει μια εικονική πραγματικότητα. Κάνει όμως ένα τεράστιο λάθος, προσπαθεί με υπερβολή να παίξει το δράμα της υπερπροσπάθειας και του βγαίνει η κωμωδία της ανυπαρξίας. Μόνο γέλια προκαλούν πλέον οι θεατρινισμοί για το κολοσσιαίο δήθεν έργο, που είναι έτοιμο στα χαρτιά και τις μακέτες. Με έργα στα λόγια χόρτασαν οι πολίτες, έχουν όλοι καταλάβει πολύ καλά τα ψέματα και τον ακραίο λαϊκισμό, για αυτό ακριβώς γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική εξαπάτηση”.

Πρόσθεσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος ότι “στις προηγούμενες εκλογές υποσχέθηκε ο κ. Τσώνης φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για ανάπτυξη και χαλίκια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα: το απόλυτο τίποτα. Τώρα έρχεται και υπόσχεται έργα εκατομμυρίων στον Πάμισο, κλειστά κολυμβητήρια, τρένα, τραμ, έργα παντού, μελέτες και άλλες μελέτες, στα χαρτιά και τις μακέτες. Μόνο που δεν υπάρχουν πλέον αφελείς για να πιστέψουν τα νέα παραμύθια”.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι “το μόνο έργο εκτός από την κραυγαλέα εξαπάτηση των πολιτών που έχει να επιδείξει αυτή η δημοτική αρχή είναι η ανάπλαση εδώ δίπλα (σ.σ. εμπορικό κέντρο Μεσσήνης), με δανεικά. Εργο που εκτελείται με βιαστικό τρόπο χωρίς καμία πρόβλεψη για την κυκλοφορία και τη στάθμευση στην πόλη. Έργο που ήταν αναγκαίο και μπορούσε να γίνει μέσα από πρόγραμμα ευρωπαϊκής και δημόσιας χρηματοδότησης και με πρόβλεψη για όλες τις υποδομές στην πόλη, γίνεται βιαστικά και με δανεικά”.

Επιπλέον ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι “η ανάπτυξη σε μια πόλη δεν έρχεται μόνο με πλάκες στους δρόμους αλλά με συνολικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της. Αυτό ακριβώς ήταν και το βασικό πρόβλημα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο βαδίζοντας το δρόμο της τυχαιότητας, δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονεία του ημιμαθή”.

Επίσης ο Γιώργος αθανασόπουλος κατήγγειλε “απαξίωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων χωρίς προηγούμενο. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες οι πρόεδροι έχουν υποκατασταθεί με κολλητούς και υποψηφίους προκειμένου να υλοποιηθούν ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις για να εξαγοραστούν ψηφαλάκια. Ντροπή και μόνο ντροπή”.

Τέλος, ο Γιώργος Αθανασόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο ζήτημα του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου, σημειώνοντας ότι όταν αναλάβει τη δημοτική αρχή “δεν θα κρύψουμε στα συρτάρια μελέτες δρόμων για να εξαπατήσουμε τους πολίτες. Δεν θα αποδεχτούμε τελελεσμένα για να μην δυσαρεστήσουμε πολιτικούς πάτρωνες”.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Γιώργου Αθανασόπουλου “Δύναμη Δημιουργίας” μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Πτωχός κ.ά.

Στ.Μ.