Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 04:25

«Περιβάλλον, πολιτιστική κληρονομιά, αειφορία, ποιότητα ζωής» στο Πεταλίδι

«Περιβάλλον, πολιτιστική κληρονομιά, αειφορία, ποιότητα ζωής» στο Πεταλίδι

ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Πολυθεματική εκδήλωση, το κύριο μέρος της οποίας όμως αφορά την καλύτερη διαχείριση και μείωση του όγκου των απορριμμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στην πλατεία του Πεταλιδίου, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Μεσσήνης.

Πρώτος θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός, ιστορικός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδριανής, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, με θέμα «Περιβάλλον, πολιτιστική κληρονομιά. Επιπτώσεις του περιβάλλοντος στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς». Ακολούθως, η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου θα μιλήσει για το πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης στην καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου.
Θα ακολουθήσει η εξαιρετικά σημαντική, όπως τόνισε και ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, εισήγηση για τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Εισηγητής θα είναι το στέλεχος του Δήμου, Νίκος Φραντζεσκάκης.
Τέλος, ο καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Καλαμάτας, Επαμεινώνδας Κάρτσωνας, θα μιλήσει για την ποιότητα ζωής, τα φυτοφάρμακα και τις βιολογικές καλλιέργειες.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης θα προσφερθούν τυρί, λαλάγγια και κρασί από τοπικές επιχειρήσεις.