Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 18:05

Η Φιλαρμονική της Μεσσήνης ανοίγει παράρτημα στο Πεταλίδι

Η Φιλαρμονική της Μεσσήνης ανοίγει παράρτημα στο Πεταλίδι

ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ 
ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Παράρτημα στο Πεταλίδι ανοίγει η Δημοτική Φιλαρμονική της Μεσσήνης, ενώ προχωρά και στη λειτουργία χορευτικών τμημάτων σε διάφορες περιοχές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, και η πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λίνα Καμαρινοπούλου, τόνισαν ότι η Φιλαρμονική, που λόγω της μεγάλης της ιστορίας (ίδρυση 1892) διατηρήθηκε ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, απολαμβάνει του μεγάλου ενδιαφέροντος και της υποστήριξης του Δήμου.
Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσαν ότι έχει μπει στο προγραμματισμό η ανέγερση κτηρίου για τη Φιλαρμονική, η οποία προσωρινά μεταφέρθηκε στην ΚΕΑΔΗΜ, στο κτήριο της οποίας γίνονται απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης.
Για τη δημιουργία του παραρτήματος της Φιλαρμονικής στο Πεταλίδι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της περιοχής, συνάντηση ενημέρωσης του κόσμου. Όπως τόνισε η κ. Καμαρινοπούλου, «καλούμε όποιον ενδιαφέρεται, να έρθει να εγγραφεί στο δημοτικό παράρτημα, το οποίο θα δε θα είναι ξεχωριστό τμήμα, αλλά γίνεται για να διευκολυνθούν τα παιδιά που κατοικούν μακριά από την έδρα. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα ενσωματώνονται στο κύριο τμήμα της Φιλαρμονικής της Μεσσήνης».
Αύριο, Σάββατο, η Φιλαρμονική καλεί τον κόσμο στον Δασκαρόλειο της Μεσσήνης, προκειμένου να εγγραφεί στο χορευτικό τμήμα που θα λειτουργήσει. Σκοπός είναι χορευτικά τμήματα της Φιλαρμονικής να λειτουργήσουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Επισημαίνεται ότι ο πλήρης τίτλος του νομικού προσώπου είναι Δημοτική Φιλαρμονική και Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης.
Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι παράρτημα της Φιλαρμονικής θα δημιουργηθεί μελλοντικά και στις βόρειες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μεσσήνης.
Στ.Μ.