Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 23:33

Επαφές για την πίστα αγώνων στο αεροδρόμιο της Τριόδου

Επαφές για την πίστα αγώνων στο αεροδρόμιο της Τριόδου

ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ραντεβού με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, έχει κλείσει σήμερα, Δευτέρα, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, προκειμένου να του θέσει αιτήματα για το αεροδρόμιο της Τριόδου, στο οποίο ο Δήμος θέλει να κατασκευάσει πίστα αγώνων μηχανών και αυτοκινήτων, καθώς και εμπορικά καταστήματα για τα τοπικά προϊόντα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, «το θέμα της συνάντησης είναι η μερική τροποποίηση των όρων της παραχώρησης του αεροδρομίου Τριόδου, για να αρθεί ο όρος της προσωρινής παραχώρησης και να είναι ορισμένο το χρονικό διάστημα αυτής, ώστε να είναι εφικτή η κατασκευή των έργων από ιδιώτη μέσω Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η Δημοτική Αρχή εκπονεί Master Plan για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, με στόχο όχι μόνο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τύπου Dragster, αλλά και τη δημιουργία κυκλικής πίστας, σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Η συνάντηση με τον υπουργό, στόχο έχει να δρομολογηθούν λύσεις και να προχωρήσει η δημιουργία αυτού του τόσο σημαντικού αναπτυξιακού για την περιοχή μας έργου».